Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 526830

Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus''


Kuljanac, Adrijana
Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus'', 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 526830 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus''
(The effect of length of heat treatment and storage duration on chemical tratits of nectarine ''Venus'')

Autori
Kuljanac, Adrijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
23.09

Godina
2011

Stranica
31

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
nektarina; toplinski tretman; kalo
(nectarine; heat treatment; weight loss)

Sažetak
Plodovi nektarine sorte “Venus” ubrani u optimalnoj fazi zrelosti bili su podvrgnuti tretmanima potapanja u toplu vodu, na temperaturi od 48o C u vremenskom trajanju od 6 i 12 minuta. Nakon dva i četiri tjedna čuvanja u hladnjači na 0o C, bile su provedene standardne analize kakvoće. Ispostavilo se kako tretmani značajno utječu na smanjenje propadanja plodova nektarine. Nakon dva tjedna čuvanja plodovi nektarine sorte ''Venus'' pokazali su niski kalo, što predstavlja dobar iskorak u korištenju toplinskih tretmana za kraće vrijeme čuvanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
069-0692972-2203 - Primijenjena istraživanja rashladnih sustava s novim radnim tvarima (Pavković, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka,
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kuljanac, Adrijana
Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus'', 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kuljanac, A. (2011) 'Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus''', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kuljanac, Adrijana}, year = {2011}, pages = {31}, keywords = {nektarina, toplinski tretman, kalo}, title = {U\v{c}inak du\v{z}ine termi\v{c}kog tretmana i du\v{z}ine \v{c}uvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus''}, keyword = {nektarina, toplinski tretman, kalo}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kuljanac, Adrijana}, year = {2011}, pages = {31}, keywords = {nectarine, heat treatment, weight loss}, title = {The effect of length of heat treatment and storage duration on chemical tratits of nectarine ''Venus''}, keyword = {nectarine, heat treatment, weight loss}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font