Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 526672

Postupci s jagodama od berbe do potrošača


Spajić, Petar
Postupci s jagodama od berbe do potrošača, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 526672 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Postupci s jagodama od berbe do potrošača
(Postharvest handling of strawberry fruit)

Autori
Spajić, Petar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.09

Godina
2011

Stranica
23

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
jagoda; transport; skladištenje; hlađenje; temperatura
(strawberry; transport; storage; cooling; temperature)

Sažetak
Jagoda je osjetljivo voće podložno mehaničkim oštećenjima stoga se prema njoj treba odnositi sa velikom pažnjom. Plodovi se ručno beru i pažljivo spuštaju u plastične posude različitih veličina tj. plastične posudice koje mogu biti za 500, 750 i 1000 g proizvoda. Mogu se pakirati i voziti odmah do prodajnog mjesta koje ne smije u tom slučaju biti dalje od sat vremena vožnje. U suprotnom se voze na razvrstavanje, pakiranje i hlađenje i daljni prijevoz na udaljenija mjesta ili skladištenje. Jagoda je voćka podložna bolestima pa se konstantno traže novi načini uzgoja i zaštite od bolesti. Postoje različiti načini pakiranja jagoda za prodaju i transport, kako ručno, tako i strojno. Kod jagode za prodaju u svježem stanju moramo paziti na temperaturu i vlagu hladnjača u kojima se skladište i čuvaju za prodaju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Spajić, Petar
Postupci s jagodama od berbe do potrošača, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Spajić, P. (2011) 'Postupci s jagodama od berbe do potrošača', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Spaji\'{c}, Petar}, year = {2011}, pages = {23}, keywords = {jagoda, transport, skladi\v{s}tenje, hla\djenje, temperatura}, title = {Postupci s jagodama od berbe do potro\v{s}a\v{c}a}, keyword = {jagoda, transport, skladi\v{s}tenje, hla\djenje, temperatura}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Spaji\'{c}, Petar}, year = {2011}, pages = {23}, keywords = {strawberry, transport, storage, cooling, temperature}, title = {Postharvest handling of strawberry fruit}, keyword = {strawberry, transport, storage, cooling, temperature}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font