Pregled bibliografske jedinice broj: 525714
Metodološke osnove i sastavnice izvedbenog modela za izračun cijene koštanja i vrijednosti zaliha gotovih proizvoda u "Sladorani" d.d. Županja
Metodološke osnove i sastavnice izvedbenog modela za izračun cijene koštanja i vrijednosti zaliha gotovih proizvoda u "Sladorani" d.d. Županja, 2008. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 525714 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Metodološke osnove i sastavnice izvedbenog modela za izračun cijene koštanja i vrijednosti zaliha gotovih proizvoda u "Sladorani" d.d. Županja
(A Methodology for Production Costs' Calculation and Value of Finnished Products Accounting in "Sladorana" d.d. Županja)
Autori
Grubišić, Mihaela ; Nušinović, Mustafa ; Redžepagić, Denis ; Roje, Gorana
Izvornik
Studije EIZ
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2008
Ključne riječi
cijena koštanja; zalihe; šećer
(cost of production; inventories; sugar)
Sažetak
Proizvodnja šećera iz šećerne repe ima sezonsko obilježje, dok se sirovi sok šećerne trske uvozi. Priprema proizvodnje daleko je složenija u repnoj kampanji, jer je repna kampanja povezana s ratarskom proizvodnjom. Stoga je i cijena šećera različita ovisno radi li se o kampanji šećerne repe ili kampanji sirovog trskinog soka. Ulazni i izlazni parametri proizvodnje šećera i alkohola analiziraju se u Studiji u sklopu pojedinih kampanja i pojedinih mjesta troškova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
Napomena
Voditeljica projekta bila je Mihaela Grubišić.
POVEZANOST RADA
Projekti:
002-0022469-2466 - Restrukturiranje i konkurentnost hrvatskih poduzeća u pridruživanju EU (Anić, Ivan-Damir, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Ekonomski institut, Zagreb
Profili:
Mihaela Grubišić Šeba
(autor)
Gorana Roje
(autor)
Denis Redžepagić
(autor)
Mustafa Nušinović
(autor)