Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 52217

Značenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani


Karadjole, Ivo; Hadžiosmanović, Mirza
Značenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 53-66


CROSBI ID: 52217 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Značenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani
(Importance of meat and meat proteins in nutrition)

Autori
Karadjole, Ivo ; Hadžiosmanović, Mirza

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni

Knjiga
Proteini u prehrani i dijetetici

Urednik/ci
Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado

Izdavač
Akademija medicinskih znanosti Hrvatske

Grad
Zagreb

Godina
1999

Raspon stranica
53-66

ISBN
953-96682-8-X

Ključne riječi
meso, bjelančevine, aminokiseline, prehrana stanovništva
(meat, proteins, aminoacids, population nutrition)

Sažetak
Suvremeni trendovi pokazuju da će i u sljedećem stoljeću više od 80 posto svjetske populacije živjeti u nerazvijenim zemljama, a to će uzrokovati još veću nestašicu hrane.Zbog nutricionističkih vrijednosti meso i ostale namirnice životinjskog podrijetla glavni su izvor opskrbe stanovništva bjelančevinama.To se posebno odnosi na njihovu veliku biološku vrijednost, a nadasve na aminokiselinski sastav.Temeljni i najsloženiji problem svjetske zajednice i nadalje ostaje rješavanje nedostatne hrane pučanstva u nerazvijenim zemljama svijeta.Meso i druge namirnice životinjskog podrijetla bit će glavni izvor u opskrbi stanovništva kvalitetnim bjelančevinama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Šumarstvo



POVEZANOST RADA


Projekti:
053031
053025

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mirza Hadžiosmanović (autor)

Avatar Url Ivo Karadjole (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Karadjole, Ivo; Hadžiosmanović, Mirza
Značenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 53-66
Karadjole, I. & Hadžiosmanović, M. (1999) Značenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani. U: Živković, R., Biđin, Z. & Oberiter, V. (ur.) Proteini u prehrani i dijetetici. Zagreb, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, str. 53-66.
@inbook{inbook, author = {Karadjole, Ivo and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza}, year = {1999}, pages = {53-66}, keywords = {meso, bjelan\v{c}evine, aminokiseline, prehrana stanovni\v{s}tva}, isbn = {953-96682-8-X}, title = {Zna\v{c}enje mesa i mesnih bjelan\v{c}evina u prehrani}, keyword = {meso, bjelan\v{c}evine, aminokiseline, prehrana stanovni\v{s}tva}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Zagreb} }
@inbook{inbook, author = {Karadjole, Ivo and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza}, year = {1999}, pages = {53-66}, keywords = {meat, proteins, aminoacids, population nutrition}, isbn = {953-96682-8-X}, title = {Importance of meat and meat proteins in nutrition}, keyword = {meat, proteins, aminoacids, population nutrition}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font