Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 521493

Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice


Agić, Petar
Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice, 2011., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 521493 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice
(Antioxidant properties of Oblica cv olive oil phenolics: Influence of the location)

Autori
Agić, Petar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
12.07

Godina
2011

Stranica
49

Mentor
Katalinić, Višnja

Neposredni voditelj
Generalić, Ivana

Ključne riječi
maslinovo ulje; oblica; fenoli; antioksidacijska svojstva
(olive oil; Oblica; phenolics; antioxidant properties)

Sažetak
Zadatak ovog diplomskog rada bio je odrediti fenolni profil i antioksidacijska svojstva sortnih maslinovih ulja oblice uzetih sa tri različite lokacije u Srednjoj Dalmaciji (Zadar, Šolta, Biograd). Analiza fenolnog sastava, sortnih maslinovih ulja oblice, sastojala se u određivanju sadržaja udjela ukupnih fenola, flavonoida i neflavonoida, dok su antioksidacijska svojstva istražena korištenjem triju metoda: - određivanjem redukcijske snage ekstrakata metodom Ferric reducing/Antioxidant power (FRAP), -određivanjem sposobnosti hvatanja radikala primjenom slobodnog radikala 2, 2-difenil-1-pikrilhidrazil (DPPH), -određivanjem učinkovitosti u sprječavanju oksidacije linoleinske kiseline β-karoten metodom

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
011-2160547-2226 - Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima (Katalinić, Višnja, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


Citiraj ovu publikaciju:

Agić, Petar
Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice, 2011., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Agić, P. (2011) 'Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice', diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Agi\'{c}, Petar}, year = {2011}, pages = {49}, keywords = {maslinovo ulje, oblica, fenoli, antioksidacijska svojstva}, title = {Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice}, keyword = {maslinovo ulje, oblica, fenoli, antioksidacijska svojstva}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Agi\'{c}, Petar}, year = {2011}, pages = {49}, keywords = {olive oil, Oblica, phenolics, antioxidant properties}, title = {Antioxidant properties of Oblica cv olive oil phenolics: Influence of the location}, keyword = {olive oil, Oblica, phenolics, antioxidant properties}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font