Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 519095

Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus"


Erhatić, Monika
Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus", 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 519095 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus"
(THESIS Effect of different thermal treatments and length of storage on sensory and chemical quality of the fruit nectarine "Venus")

Autori
Erhatić, Monika

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.07

Godina
2011

Stranica
28

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
nektarina; termički tretmani; čuvanje; kakvoća ploda
(nectarine; heat treatment; storage; fruit quality)

Sažetak
Kakvoća ploda nektarine ovisi o sortimentu, agro i pomotehnici, ekološkim uvjetima, vremenu berbe i neizostavnom skladištenju plodova prije samog plasmana na tržište. Međutim, tijekom čuvanja nastaju veliki gubici izazvani pojavom ozljeda od niske temperature ili narušavanja kakvoće zbog dugog držanja plodova u hladnjači. Zbog toga u ovom diplomskom radu je istraživan utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda sorte "Venus". Istraživano je djelovanje tretmana potapanja u toplu vodu na temperaturi 48 °C u trajanju od 6 minuta (HWD 48 °C/ 6min.) i 52 °C u trajanju od 2 minute (HWD 52 °C/ 2min.)

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
069-0692972-2203 - Primijenjena istraživanja rashladnih sustava s novim radnim tvarima (Pavković, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka,
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Erhatić, Monika
Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus", 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Erhatić, M. (2011) 'Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus"', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Erhati\'{c}, Monika}, year = {2011}, pages = {28}, keywords = {nektarina, termi\v{c}ki tretmani, \v{c}uvanje, kakvo\'{c}a ploda}, title = {Utjecaj razli\v{c}itih termi\v{c}kih tretmana i du\v{z}ine \v{c}uvanja na senzori\v{c}ku i kemijsku kakvo\'{c}u ploda nektarine sorte "Venus"}, keyword = {nektarina, termi\v{c}ki tretmani, \v{c}uvanje, kakvo\'{c}a ploda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Erhati\'{c}, Monika}, year = {2011}, pages = {28}, keywords = {nectarine, heat treatment, storage, fruit quality}, title = {THESIS Effect of different thermal treatments and length of storage on sensory and chemical quality of the fruit nectarine "Venus"}, keyword = {nectarine, heat treatment, storage, fruit quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font