Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 519021

Pomološke značajke plodova introduciranih sorti trešnje cijepljenih na podlozi Gisela 5


Matić, Kata
Pomološke značajke plodova introduciranih sorti trešnje cijepljenih na podlozi Gisela 5, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 519021 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pomološke značajke plodova introduciranih sorti trešnje cijepljenih na podlozi Gisela 5
(Pomological properties of introduce sweet cherry cultivars grafted on Gisela 5 rootstock)

Autori
Matić, Kata

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.07

Godina
2011

Stranica
22

Mentor
Gadže, Jelena

Ključne riječi
trešnja; sorta; vrijeme cvatnje; vrijeme dozrijevanja; Gisela 5
(sweet cherry; cultivar; flowering time; ripening time; Gisela 5)

Sažetak
Hrvatska ima dugu tradiciju uzgoja trešnje zbog povoljnih ekoloških uvjeta. Trešnje nema u znatnijoj plantažnoj proizvodnji pa je zbog toga zapostavljena voćna vrsta. Istraživanjem je praćeno vrijeme cvatnje i vrijeme dozrijevanja plodova trešnje na podlozi Gisela 5, pomološke osobine plodova te utvrđivanje krupnoće ploda. Obuhvaćene su 24 introducirane sorte iz pokusnog nasada Zavoda za voćarstvo na Agronomskom fakultetu. Dobiveni rezultati pokazuju da sorte Vega (10, 29 g) i Ferrovia (10, 23 g) imaju najveću masu te spadaju u kategoriju krupnih plodova. Sorta sa najmanjom masom ploda je bila Stonska (3, 12 g), te spada u kategoriju sitnih plodova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0910468-2710 - Evaluacija uzgajanih trešanja i višnje Maraske u mediteranskom dijelu Hrvatske (Čmelik, Zlatko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jelena Gadže (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matić, Kata
Pomološke značajke plodova introduciranih sorti trešnje cijepljenih na podlozi Gisela 5, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Matić, K. (2011) 'Pomološke značajke plodova introduciranih sorti trešnje cijepljenih na podlozi Gisela 5', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\'{c}, Kata}, year = {2011}, pages = {22}, keywords = {tre\v{s}nja, sorta, vrijeme cvatnje, vrijeme dozrijevanja, Gisela 5}, title = {Pomolo\v{s}ke zna\v{c}ajke plodova introduciranih sorti tre\v{s}nje cijepljenih na podlozi Gisela 5}, keyword = {tre\v{s}nja, sorta, vrijeme cvatnje, vrijeme dozrijevanja, Gisela 5}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\'{c}, Kata}, year = {2011}, pages = {22}, keywords = {sweet cherry, cultivar, flowering time, ripening time, Gisela 5}, title = {Pomological properties of introduce sweet cherry cultivars grafted on Gisela 5 rootstock}, keyword = {sweet cherry, cultivar, flowering time, ripening time, Gisela 5}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font