Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 518457

UTJECAJ ULTRAZVUKA VISOKE SNAGE NA REOLOŠKA SVOJSTVA SOKA JABUKE


Mihaela Katić
UTJECAJ ULTRAZVUKA VISOKE SNAGE NA REOLOŠKA SVOJSTVA SOKA JABUKE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 518457 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTJECAJ ULTRAZVUKA VISOKE SNAGE NA REOLOŠKA SVOJSTVA SOKA JABUKE
(THE IMPACT OF HIGH INTENSITY ULTRASOUND ON RHEOLOGICAL PROPERTIES OF APPLE JUICE)

Autori
Mihaela Katić

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.06

Godina
2011

Stranica
29

Mentor
Režek Jambrak, Anet

Ključne riječi
ultrazvuk visokog intenziteta; reološka svojstva
(high intensity ultrasound; rheological properties)

Sažetak
Cilj rada je proučiti djelovanje ultrazvuka različitih amplituda (60, 90 i 120µm) kod različitih temperatura (20°C, 40°C i 60°C) i vremena tretiranja (3, 6 i 9 min) na uzorke juice-a i nektara od jabuke. Ispitivao se utjecaj ultrazvuka visoke snage na reološka svojstva juice-a i nektara soka jabuke. Utvrđeno je da ultrazvuk statistički ima značajnog utjecaja na koeficijent konzistencije i indeks tečenja juice-a od jabuke, dok kod nektara od jabuke nema značajnog utjecaja na navedene parametre.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Anet Režek Jambrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mihaela Katić
UTJECAJ ULTRAZVUKA VISOKE SNAGE NA REOLOŠKA SVOJSTVA SOKA JABUKE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mihaela Katić (2011) 'UTJECAJ ULTRAZVUKA VISOKE SNAGE NA REOLOŠKA SVOJSTVA SOKA JABUKE', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2011}, pages = {29}, keywords = {ultrazvuk visokog intenziteta, reolo\v{s}ka svojstva}, title = {UTJECAJ ULTRAZVUKA VISOKE SNAGE NA REOLO\v{S}KA SVOJSTVA SOKA JABUKE}, keyword = {ultrazvuk visokog intenziteta, reolo\v{s}ka svojstva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2011}, pages = {29}, keywords = {high intensity ultrasound, rheological properties}, title = {THE IMPACT OF HIGH INTENSITY ULTRASOUND ON RHEOLOGICAL PROPERTIES OF APPLE JUICE}, keyword = {high intensity ultrasound, rheological properties}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font