Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 517922

Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana


Kežić, Zoran
Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 517922 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana
(Fruit quality of heat-treated nectarine cv. Venus)

Autori
Kežić, Zoran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.07

Godina
2011

Stranica
33

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
nektarina; toplinski tretman; potapanje u toplu vodu; tretman toplim zrakom
(nectarine; heat treatment; hot water dip; hot air treatment)

Sažetak
Istraživan je učinak na plodove nektarine primjenom tretmana toplim zrakom (zagrijavanjem plodova toplim zrakom do 42o C u trajanju od 24 minute) i potapanjem u toplu vodu na temperaturi od 48o C u trajanju od 12 minuta. Nakon dva i četiri tjedna čuvanja na 0o C ispitani su pokazatelji kakvoće plodova. U tretmanu HAT bilo je najmanje trulih plodova nakon dva tjedna čuvanja. Potrebno je optimizirati učinkovitost toplinskih tretmana i istražiti djelovanje na kakvoću plodova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
069-0692972-2203 - Primijenjena istraživanja rashladnih sustava s novim radnim tvarima (Pavković, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka,
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kežić, Zoran
Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kežić, Z. (2011) 'Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ke\v{z}i\'{c}, Zoran}, year = {2011}, pages = {33}, keywords = {nektarina, toplinski tretman, potapanje u toplu vodu, tretman toplim zrakom}, title = {Kakvo\'{c}a plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o na\v{c}inu provedbe toplinskog tretmana}, keyword = {nektarina, toplinski tretman, potapanje u toplu vodu, tretman toplim zrakom}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ke\v{z}i\'{c}, Zoran}, year = {2011}, pages = {33}, keywords = {nectarine, heat treatment, hot water dip, hot air treatment}, title = {Fruit quality of heat-treated nectarine cv. Venus}, keyword = {nectarine, heat treatment, hot water dip, hot air treatment}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font