Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 516558

Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju


Mrvčić, Kristina
Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju, 2011., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 516558 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju
(Chemical composition of soilless grown CHERRY tomato)

Autori
Mrvčić, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.06

Godina
2011

Stranica
22

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
Lycopersicon esculentim Mill.; hidropon; kamene vuna; kvaliteta plodova
(Lycopersicon esculentum Mill.; hydropnics; rockwool; fruit quality)

Sažetak
Kvaliteta svježih plodova rajčice (Lycopersicon esculentum Mill.)je definirana vanjskim karakteristikama (boja, oblik i veličina), te unutarnjim parametrima (suha tvar, topljiva suha tvar, ukupna kiselost, pH, količina NaCl, šećera i C-vitamina). Provedeno je testiranje hibridnih kultivara "cherry" rajčice "Sakura" i "Sweet Million" uzgojenih hidroponski na kamenoj vuni. rajčice su bile prihranjivane standardnom i povećanom koncentracijom dušika u hranjivoj otopini. Koncentracija dušika je povećana dodavanjem 50% više amonijeva nitrata nego u standardnoj otopini. Plodovi su analizirani u dva navrata tijekom plodonošenja. U laboratoriju su provedene kemijske analize kvalitete plodova: suha tvar(%), topljiva suha tvar (%), ukupna kiselost (% limunske kiseline), količina C-vitamina (mg/100g svježe tvari). Temeljem dobivenih rezultata možemo zaključiti da su plodovi "cherry" rajčice zadovoljavajuće kvalitete.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Borošić, Josip, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782133-2754 - Nutritivna vrijednost plodovitog i suptropskog povrća (Dobričević, Nadica, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mrvčić, Kristina
Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju, 2011., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Mrvčić, K. (2011) 'Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mrv\v{c}i\'{c}, Kristina}, year = {2011}, pages = {22}, keywords = {Lycopersicon esculentim Mill., hidropon, kamene vuna, kvaliteta plodova}, title = {Kemijski sastav plodova "CHERRY" raj\v{c}ice u hidroponskom uzgoju}, keyword = {Lycopersicon esculentim Mill., hidropon, kamene vuna, kvaliteta plodova}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mrv\v{c}i\'{c}, Kristina}, year = {2011}, pages = {22}, keywords = {Lycopersicon esculentum Mill., hydropnics, rockwool, fruit quality}, title = {Chemical composition of soilless grown CHERRY tomato}, keyword = {Lycopersicon esculentum Mill., hydropnics, rockwool, fruit quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font