Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 515296

KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH ČIMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE


Srečec, Vesna
KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH ČIMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE // Zbornik radova 11. Hrvatske konferencije o kvaliteti i 2. znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu: "Inovativna primjena kvalitete" / Babić, Tihomir ; Gaži Pavelić, Katarina ; Belošević, Dragutin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2011. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 515296 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH ČIMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE
(CHARACTERISTICS OF INTRINSIC AND EXTRINSIC ORGANIZATIONAL FACTORS AND THEIR INFLUENCE ON THE DESIGNING OF ORGANIZATIONAL STRUCTURE)

Autori
Srečec, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 11. Hrvatske konferencije o kvaliteti i 2. znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu: "Inovativna primjena kvalitete" / Babić, Tihomir ; Gaži Pavelić, Katarina ; Belošević, Dragutin - Zagreb : Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2011

Skup
11. Hrvatska konferencija o kvaliteti i 2. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu: "Inovativna primjena kvalitete"

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 12.05.2011. - 14.05.2011

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
organizacijska struktura; prehrambena industrija; organizacijski faktori; sustav upravljanja kvalitetom; kriza
(organizational structure; food industry; organizational factors; quality management system; crisis)

Sažetak
Poznato je da va.nost organizacijske strukture nije samo u osiguranju efikasnosti proizvodnje u uvjetima globalne konkurencije ve. i u ostvarenju misije i o.ekivanja svih dionika u svakoj kompaniji (kupaca, dioni.ara, menad.menta, zaposlenika, dobavlja.a itd.). Cilj ovih istra.ivanja je istra.iti karakteristike unutarnjih i vanjskih .imbenika organizacije i utvrditi njihov utjecaj na dizajniranje organizacijske strukture u nekim Hrvatskim prehrambenim kompanijama. Istra.ivanja su provedena pismenom anonimnom anketom na uzorku od 45 ispitanika zaposlenih u sedam Hrvatskih prehrambenih kompanija. Sve istra.ivane kompanije imaju sustave upravljanja i certifikate (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, OHSAS 18001, HACCP, IFS, BRC). Statisti.ka analiza prikupljenih podataka provedena je t-testom za nezavisne uzorke i linearnim korelacijskim matricama. Prema rezultatima ovih istra.ivanja funkcionalni model organizacije jo. uvijek je naj.e..e zastupljen u malim, srednjim, pa .ak i u nekim velikim poduze.ima. U komapnijama s vi.e od 1000 zaposlenika funkcionalni model organizacije zamjenjuje divizijska i hibridna organizacijska struktura. Unutarnji .imbenici organizacije imaju signifikantno ve.i utjecaj na dizajniranje organizacijske strukture u usporedbi s vanjskim, i to, usprkos recesiji (Diff. unutar. vs. vanj. = 6, 4 ; p = 0, 004 ¨ p<0, 001).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
PODRAVKA prehrambena industrija d.d. FC "Istraživanje i razvoj

Profili:

Avatar Url Vesna Srečec (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada www.hdkvaliteta.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Srečec, Vesna
KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH ČIMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE // Zbornik radova 11. Hrvatske konferencije o kvaliteti i 2. znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu: "Inovativna primjena kvalitete" / Babić, Tihomir ; Gaži Pavelić, Katarina ; Belošević, Dragutin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2011. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Srečec, V. (2011) KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH ČIMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE. U: Babić, T., Gaži Pavelić, K. & Belošević, D. (ur.)Zbornik radova 11. Hrvatske konferencije o kvaliteti i 2. znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu: "Inovativna primjena kvalitete".
@article{article, author = {Sre\v{c}ec, Vesna}, year = {2011}, keywords = {organizacijska struktura, prehrambena industrija, organizacijski faktori, sustav upravljanja kvalitetom, kriza}, title = {KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH \v{C}IMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE}, keyword = {organizacijska struktura, prehrambena industrija, organizacijski faktori, sustav upravljanja kvalitetom, kriza}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Sre\v{c}ec, Vesna}, year = {2011}, keywords = {organizational structure, food industry, organizational factors, quality management system, crisis}, title = {CHARACTERISTICS OF INTRINSIC AND EXTRINSIC ORGANIZATIONAL FACTORS AND THEIR INFLUENCE ON THE DESIGNING OF ORGANIZATIONAL STRUCTURE}, keyword = {organizational structure, food industry, organizational factors, quality management system, crisis}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font