Pregled bibliografske jedinice broj: 51236
Govedarstvo u Europskoj uniji i u Republici Hrvatskoj
Govedarstvo u Europskoj uniji i u Republici Hrvatskoj, 1999., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 51236 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Govedarstvo u Europskoj uniji i u Republici Hrvatskoj
(Cattle production in Eurpean Union and Republic of Croatia)
Autori
Daud, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.06
Godina
1999
Stranica
30
Mentor
Karadjole, Ivo
Ključne riječi
govedarska proizvodnja; Europska unija; kravlje mlijeko; goveđe meso
(cattle production; European Union; milk beef meat)
Sažetak
U radu smo razmotrili proizvodnju u svijetu, u EU i R.Hrvatskoj. U EU je trend smanjenja broja krava muzara, proizvodnje i potrošnje kravljeg mlijeka i mesa, te povećanje proizvodnje mlijeka po kravi muzari. Europska unija ima značajno veću proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, te goveđeg mesa od postojeće potrošnje. U R. Hrvatskoj ukupan broj goveda i krava te proizvodnja mlijeka i goveđeg mesa je drastično smanjena nakon Domovinskog rata i u poratnim godinama. Proizvodnja mlijeka podmiruje oko 50 posto potreba stanovništva, a proizvodnja mesa oko 30 posto.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Šumarstvo
POVEZANOST RADA