Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 51094

Kinetika infracrvenog sušenja krumpira


Kokoška, Emil
Kinetika infracrvenog sušenja krumpira, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 51094 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kinetika infracrvenog sušenja krumpira
(Kinetics of infrared drying of potato)

Autori
Kokoška, Emil

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
09.12

Godina
1999

Stranica
58

Mentor
Tomas, Srećko

Ključne riječi
infracrveno sušenje; kinetika; krumpir
(infrared drying; kinetics; potato)

Sažetak
Provedeno je istraživanje kinetike sušenja krumpira infracrvenim zračenjem, koje je sve popularniji, ali još uvijek ne čest način dovođenja topline za sušenje. Krumpir je sušen u obliku kockica i u obliku ploški, pri različitim temperaturama sušenja uz istovremeno mjerenje temperature sušenih uzoraka. Eksperimentalni rad je proveden na uređaju koji radi na termogravimetrijskom principu, uz halogeni grijač kao izvor toplinskog zračenja. Uspoređene su krivulje brzina sušenja uzoraka krumpira razlčitih veličina sušenih pri različitim temperaturama sušenja i dana je ocjena vizualnih promjena navedenih osušenih uzoraka. Oblik uzorka imao je utjecaj na brzinu sušenja, tj. brzina sušenja kockica krumpira je veća od brzine sušenja ploške krumpira. Pri višim temperaturama sušenja maksimalne brzine sušenja su bile veće što je skraćivalo proces sušenja. Uzorak krumpira osušen pri 80° C izgledom je bio najsličniji svježem uzorku.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Srećko Tomas (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kokoška, Emil
Kinetika infracrvenog sušenja krumpira, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Kokoška, E. (1999) 'Kinetika infracrvenog sušenja krumpira', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Koko\v{s}ka, Emil}, year = {1999}, pages = {58}, keywords = {infracrveno su\v{s}enje, kinetika, krumpir}, title = {Kinetika infracrvenog su\v{s}enja krumpira}, keyword = {infracrveno su\v{s}enje, kinetika, krumpir}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Koko\v{s}ka, Emil}, year = {1999}, pages = {58}, keywords = {infrared drying, kinetics, potato}, title = {Kinetics of infrared drying of potato}, keyword = {infrared drying, kinetics, potato}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font