Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 510626

Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)


Juras, Sanela
Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 510626 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)
(Effect of ultrasound and detergents on the extraction of proteins from cells of fresh baker's yeast(Saccharomyces cerevisiae))

Autori
Juras, Sanela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
23.12

Godina
2010

Stranica
47

Mentor
Bucić-Kojić, Ana

Ključne riječi
ultrazvuk; detergent; ekstrakcija; pekarski kvasac; proteini
(ultrasound; detergent; extraction; baker's yeast; proteins)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je odrediti utjecaj ultrazvuka i detergenta na učinkovitost ekstrakcije proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae). Rezultati ekstrakcije su praćeni određivanjem količine ukupnih proteina u ekstraktu. Rezultati su pokazali da je najučinkovitija ultrazvučna ekstrakcija pri ciklusu 1, omjeru kruto-tekuće 1:40, amplitudi 100% u vremenu 10 minuta, dok pri istim uvjetima uz dodatak 1 % detergenta postiže se dva puta veća koncentracija proteina.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130471-0338 - Modeliranje i simuliranje procesa sušenja i ekstrakcije u proizvodnji hrane (Tomas, Srećko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Planinić (mentor)

Avatar Url Ana Bucić-Kojić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Juras, Sanela
Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Juras, S. (2010) 'Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Juras, Sanela}, year = {2010}, pages = {47}, keywords = {ultrazvuk, detergent, ekstrakcija, pekarski kvasac, proteini}, title = {Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svje\v{z}eg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)}, keyword = {ultrazvuk, detergent, ekstrakcija, pekarski kvasac, proteini}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Juras, Sanela}, year = {2010}, pages = {47}, keywords = {ultrasound, detergent, extraction, baker's yeast, proteins}, title = {Effect of ultrasound and detergents on the extraction of proteins from cells of fresh baker's yeast(Saccharomyces cerevisiae)}, keyword = {ultrasound, detergent, extraction, baker's yeast, proteins}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font