Pregled bibliografske jedinice broj: 510259
Primjena svjetlosnih metoda u analitici hrane
Primjena svjetlosnih metoda u analitici hrane // Festival Znanosti
Osijek, Hrvatska, 2011. (demonstracija, nije recenziran, neobjavljeni rad, ostalo)
CROSBI ID: 510259 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena svjetlosnih metoda u analitici hrane
(Application of spectroscopic methods in food analysis)
Autori
Šarkanj, Bojan ; Hrvoj, Iris ; Bijuk, Marco
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, ostalo
Skup
Festival Znanosti
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 11.04.2011. - 16.04.2011
Vrsta sudjelovanja
Demonstracija
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
spektrofotometrija; spektrofluorimetrija; analiza hrane
(spectrophotometry; spectrofluorimetry; food analysis)
Sažetak
Spektrofotometrijske metode se već dugo primjenjuju u analitičkim metodama ispitivanja hrane i široku su rasprostranjene zbog brzine i pouzdanosti. Najpoznatije su primjene UV i vidljivog dijela spektra te fluorescencija. Radionicom je demonstrirana primjena UV-VIS i fluorescentnog spektrofotometra u analitici hrane. U sklopu demonstracije je detaljno objašnjen princip rada spektrofotometrijskih i spektrofluorimetrijskih uređaja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130473-0334 - Sinergističke smjese u antifungalnoj i antimikotoksigenoj zaštiti hrane (Klapec, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Bojan Šarkanj
(autor)