Pregled bibliografske jedinice broj: 50981
Utjecaj novih ag-genotipova i norme sjetve na krupnoću zrna ozime pšenice
Utjecaj novih ag-genotipova i norme sjetve na krupnoću zrna ozime pšenice, 2000., diplomski rad, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
CROSBI ID: 50981 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj novih ag-genotipova i norme sjetve na krupnoću zrna ozime pšenice
(Influence of new ag-genotypes and sowing rate on winter wheat kernel size)
Autori
Parađiković, Darin
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Mjesto
Osijek
Datum
18.04
Godina
2000
Stranica
24
Mentor
Martinčić, Julijo
Ključne riječi
ozima pšenica; genotip; norma sjetve; krupnoća zrna
(winter wheat; genotype; sowing rate; kernel size)
Sažetak
Istraživanja su provedena tijekom 1996/97 godine na polju "Agrigenetics"-a. Za ispitivanje su korišteni genotipovi ozime pšenice Lara, Kruna. Lenta i AG-5.12, te standardni kultivar Žitarka. Norme sjetve bile su: 400, 500, 600 i 700 klijavih zrna/m2. Ispitivani genotipovi imali su statistički visoko opravdan utjecaj na krupnoću zrna. Norma sjetve nije pokazala statistički utjecaj na krupnoću zrna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)