Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 50935

Analiza toplinske efikasnosti pečenja keksa i vafla


Leko, Ivana
Analiza toplinske efikasnosti pečenja keksa i vafla, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 50935 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza toplinske efikasnosti pečenja keksa i vafla
(Thermal efficiency analysis of baking of biscuit and wafers)

Autori
Leko, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
24.05

Godina
1999

Stranica
72

Mentor
Tomas, Srećko

Ključne riječi
toplinska efikasnost; pečenje; keks; vafel
(thermal efficiency; baking; biscuit; wafers)

Sažetak
U tehnološkom procesu proizvodnje keksa i vafla , najvažnija i najosjetljivija faza procesa je faza pečenja. Svrha ovog rada je bila izračunati gubitke topline s površine peći/automata u okolnu sredinu, odnosno analizirati toplinsku efikasnost pečenja. Mjerenja su provedena u industrijskom mjerilu na automatima za pečenje vafel listova i tunelskim pećima za pečenje keksa. Utvrđeno je da su gubici topline različiti u pojedinoj zoni pečenja, odnosno na pojedinoj strani peći i automata tijekom vremena pečenja, te da su ukupni prosječeni gubici topline veći kod starijeg tipa peći odnosno automata. Prema tome, za povećanje toplinske efikasnosti pečenja keksa i vafla trebalo bi stariji tip peći, odnosno automata zamjeniti novim ili barem poboljšati toplinsku izolaciju tih peći i automata.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Srećko Tomas (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Leko, Ivana
Analiza toplinske efikasnosti pečenja keksa i vafla, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Leko, I. (1999) 'Analiza toplinske efikasnosti pečenja keksa i vafla', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Leko, Ivana}, year = {1999}, pages = {72}, keywords = {toplinska efikasnost, pe\v{c}enje, keks, vafel}, title = {Analiza toplinske efikasnosti pe\v{c}enja keksa i vafla}, keyword = {toplinska efikasnost, pe\v{c}enje, keks, vafel}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Leko, Ivana}, year = {1999}, pages = {72}, keywords = {thermal efficiency, baking, biscuit, wafers}, title = {Thermal efficiency analysis of baking of biscuit and wafers}, keyword = {thermal efficiency, baking, biscuit, wafers}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font