Pregled bibliografske jedinice broj: 50917
Proizvodnja i potrošnja bjelančevina životinjskog podrijetla u svijetu
Proizvodnja i potrošnja bjelančevina životinjskog podrijetla u svijetu, 2000., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 50917 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja i potrošnja bjelančevina životinjskog podrijetla u svijetu
(Production and comsuption of animal proteins over the world)
Autori
Premzl, Anđela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
29.09
Godina
2000
Stranica
22
Mentor
Karadjole, Ivo
Ključne riječi
meso; bjelančevine; aminokiseline; prehrana stanovništva
(meat; proteins; aminoacids; population nutrition)
Sažetak
Suvremeni trendovi pokazuju da će i u slijedećem stoljeću više od 80 posto svjetske populacije živjeti u nerazvijenim zemljama, a to će uzrokovati još veću nestašicu hrane. Zbog nutricionističkih vrijednosti meso i ostale namirnice životinjskog podrijetla glavni su izvor opskrbe stanovništva bjelančevinama. To se posebno odnosi na njihovu veliku biološku vrijednost, a nadasve na aminokiselinski sastav. Temeljni i najsloženiji problem svjetske zajednice i nadalje ostaje rješavanje nedostatka hrane paučanstva u nerazvijenim zemljama svijeta.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Šumarstvo
POVEZANOST RADA