Pregled bibliografske jedinice broj: 508706
Suvremeni prehrambeni trendovi
Suvremeni prehrambeni trendovi // 46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 257-261 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 508706 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Suvremeni prehrambeni trendovi
(Modern food trends)
Autori
Kovačić, Damir ; Cerjak, Marija ; Lang, Petra ; Markovina, Jerko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova
/ Pospišil, Milan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011, 257-261
ISBN
978-953-6135-84-4
Skup
46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 18.02.2008. - 21.02.2008
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
hrana; trendovi; razvojne prigode
(food; trends; development opportunities)
Sažetak
U ovom radu prikazani su najvažniji suvremeni prehrambeni trendovi koji predstavljaju razvojne prigode za agrobiznis. Agrobiznis ne može na njih značajnije utjecati, ali može prilagoditi svoju ponudu. Za domaću poljoprivredu i prehrambenu industriju, s obzirom na njihovu specifičnu strukturu, najveće prigode predstavljaju specifične skupine prozvoda kao što su funkcionalni, ekološki, regionalni i čisti proizvodi te proizvodi raspoloženja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb