Pregled bibliografske jedinice broj: 50673
Utjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva škrobnih suspenzija
Utjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva škrobnih suspenzija, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 50673 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva škrobnih suspenzija
(Influence of temperature and hydrocolloids on the rheological properties of starch suspensions)
Autori
Brođanac, Marina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
23.09
Godina
1999
Stranica
52
Mentor
Piližota, Vlasta
Neposredni voditelj
Nedić, Nela
Ključne riječi
hidrokoloidi; škrobne suspenzije; reološka svojstva
(hydrocolloids; starch suspensions; reological properties)
Sažetak
Hidrokoloidi i škrob su česti sastojci hrane, bilo da se dodaju kao smjesa u cilju postizanja određenih svojstava, bilo da je škrob sastojak sirovine. Stoga je poznavanje reoloških svojstava sustava škrob/hidrokoloid od velikog značenja pri postizanju određenih svojstava hrane. Cilj ovog rada je istražiti utjecaj hidrokoloida (brašno sjemenke rogača, karagen, guar, pektin i tragakant)na reološka svojstva škrobnih suspenzija (voštani kukuruzni škrob i kukuruzni škrob) pri niskim temperaturama.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113001
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vlasta Piližota
(mentor)