Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 506292

Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje čaja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o.


Komar, Marija
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje čaja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o., 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 506292 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje čaja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o.
(Control of quality during production of chamomile tea in the factory Jan - Spider Ltd.)

Autori
Komar, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
16.07

Godina
2010

Stranica
23

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
čaj; kvaliteta; kamilica; pepeo; eterična ulja; mineralne tvari.
(tea; quality; chamomile; ash; essential oils; minerals.)

Sažetak
Čajem zovemo napitak koji dobijemo namakanjem osušenih dijelova biljaka u vodi. Smatra se da potiče iz Kine. Crni, zeleni, oolong i bijeli čaj proizvode se od obrađenog i osušenog lišća zimzelene biljke Camellia sinensis. Ostale vrste čajeva su: Rooibos, biljni, voćni te aromatizirani čajevi. Čaj od kamilice se ubraja u biljne čajeve. Kamilica je jedna najpoznatija ljekovita biljka, a njeni sastojci i aktivne tvari predmet su mnogih istraživanja. Cilj istraživanja bio je kontrola kvalitete tijekom proizvodnje čaja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o. određivanjem ukupnog pepela, eteričnih ulja, te udjela vode. Rezultati provedenih fizikalno – kemijskih analiza ukazuju da su dobivene vrijednosti unutar onih propisanih prema Ph. Eur. 5, a korištene sirovine su bile vrlo dobre kvalitete

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Komar, Marija
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje čaja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o., 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Komar, M. (2010) 'Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje čaja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o.', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Komar, Marija}, year = {2010}, pages = {23}, keywords = {\v{c}aj, kvaliteta, kamilica, pepeo, eteri\v{c}na ulja, mineralne tvari.}, title = {Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje \v{c}aja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o.}, keyword = {\v{c}aj, kvaliteta, kamilica, pepeo, eteri\v{c}na ulja, mineralne tvari.}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Komar, Marija}, year = {2010}, pages = {23}, keywords = {tea, quality, chamomile, ash, essential oils, minerals.}, title = {Control of quality during production of chamomile tea in the factory Jan - Spider Ltd.}, keyword = {tea, quality, chamomile, ash, essential oils, minerals.}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font