Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 50565

Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama


Bauer, Sanja
Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 50565 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama
(Control of browning in apple juice and diced apples)

Autori
Bauer, Sanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
19.05

Godina
2000

Stranica
52

Mentor
Piližota, Vlasta

Neposredni voditelj
Nedić, Nela

Ključne riječi
enzimsko posmeđivanje; jabuke; monokalijeva sol 2; 5-dimerkapto-1; 3; 4-tiadiazola
(enzymatic browning; apples; monopotassium salt of 2; 5-dimercapto-1; 3; 4-thiadiazol)

Sažetak
Prilikom obrade plodova dolazi do mehaničkog oštećenja, mjenjanja osnovne strukture, koji dovode do promjena, bilo pozitivnih i/ili negativnih. Među negativnim promjenama koje najviše utječu na sam proces prerade voća i povrća je enzimsko posmeđivanje. U ovom radu je istraživana mogućnost primjene inhibitora (benzojeva kiselina, kalijev sorbat, monokalijeva sol 2, 5-dimerkapto-1, 3, 4-tiadiazola) u sprječavanju enzimskog posmeđivanja soka i komadića jabuke sorte Jonagold.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (mentor)

Avatar Url Nela Nedić Tiban (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bauer, Sanja
Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Bauer, S. (2000) 'Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bauer, Sanja}, year = {2000}, pages = {52}, keywords = {enzimsko posme\djivanje, jabuke, monokalijeva sol 2, 5-dimerkapto-1, 3, 4-tiadiazola}, title = {Sprje\v{c}avanje posme\djivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama}, keyword = {enzimsko posme\djivanje, jabuke, monokalijeva sol 2, 5-dimerkapto-1, 3, 4-tiadiazola}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bauer, Sanja}, year = {2000}, pages = {52}, keywords = {enzymatic browning, apples, monopotassium salt of 2, 5-dimercapto-1, 3, 4-thiadiazol}, title = {Control of browning in apple juice and diced apples}, keyword = {enzymatic browning, apples, monopotassium salt of 2, 5-dimercapto-1, 3, 4-thiadiazol}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font