Pregled bibliografske jedinice broj: 505609
Ispitivanje aluminija u voćnim sokovima
Ispitivanje aluminija u voćnim sokovima // Sinopsisi referata II. Sastanka prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Hrvatske
Zagreb, 1979. str. 157-157 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 505609 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ispitivanje aluminija u voćnim sokovima
(Investigation of aluminium in fruit juices)
Autori
Berković, Katarina ; Ciković, Nada ; Šeruga, Marijan ; Palić, Angelina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Sinopsisi referata II. Sastanka prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Hrvatske
/ - Zagreb, 1979, 157-157
Skup
II. Sastanak prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Hrvatske
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 07.06.1979. - 09.06.1979
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
aluminij; voćni sokovi; korozija
(aluminij; fruit juices; corrosion)
Sažetak
U ovom radu ispitana je korozija aluminija u nekim voćnim sokovima:soku od jabuke, višnje i limuna. Ispitivanja su provedena metodom potenciodinamičke polarizacije i to u atmosferi sa i bez pristupa kisika, da bi se ispitao utjecaj kisika na koroziju aluminija. Isto tako ispitan je i utjecaj antocijanina, kao i sadržaja ukupnih kiselina na proces korozije aluminija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Angelina Palić
(autor)
Nada Ciković
(autor)
Katarina Berković
(autor)
Marijan Šeruga
(autor)