Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 505432

Usporedba parametara kakvoće hrvatskih i uvoznog kivija


Škrabal, Svjetlana; Ergović, Maja; Obradović, Valentina
Usporedba parametara kakvoće hrvatskih i uvoznog kivija // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture - proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 1011-1013 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 505432 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba parametara kakvoće hrvatskih i uvoznog kivija
(Comparison of quality parameters among Croatian and imported kiwi)

Autori
Škrabal, Svjetlana ; Ergović, Maja ; Obradović, Valentina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture - proceedings / Pospišil, Milan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011, 1011-1013

ISBN
978-953-6135-90-5

Skup
46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 14.02.2011. - 18.02.2011

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
kivi ; kakvoća ; svojstva
(kiwifruit ; quality ; properties)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je istražiti razliku u fizikalnim i kemijskim svojstvima plodova kivija uzgojenih na različitim klimatskim područjima: kontinentalnom (Požega, Hrvatska), mediteranskom (Metković, Hrvatska) i mediteranskom (Italija). Fizikalna i kemijska svojstva kivija određena su prema AOAC metodama. Rezultati istraživanja su pokazali da se uzorci kivija razlikuju po svojim fizikalnim i kemijskim svojstvima. Kivi koji je uvezen iz Italije bio je najlošije kakvoće uzimajući u obzir sve analizirane parametre. Kivi uzgojen u Požegi u neujednačenim uvjetima proizvodnje imao je lošije rezultate analize od kivija uzgojenog u području Metkovića u ujednačenim uvjetima proizvodnje. Kivi iz područja Metkovića je imao najveću duljinu i obujam ploda, najviše topljive suhe tvari te šećera, dok je kivi iz Požege imao najmanju ukupnu kiselost.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Škrabal, Svjetlana; Ergović, Maja; Obradović, Valentina
Usporedba parametara kakvoće hrvatskih i uvoznog kivija // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture - proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 1011-1013 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Škrabal, S., Ergović, M. & Obradović, V. (2011) Usporedba parametara kakvoće hrvatskih i uvoznog kivija. U: Pospišil, M. (ur.)46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture - proceedings.
@article{article, author = {\v{S}krabal, Svjetlana and Ergovi\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2011}, pages = {1011-1013}, keywords = {kivi, kakvo\'{c}a, svojstva}, isbn = {978-953-6135-90-5}, title = {Usporedba parametara kakvo\'{c}e hrvatskih i uvoznog kivija}, keyword = {kivi, kakvo\'{c}a, svojstva}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}krabal, Svjetlana and Ergovi\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2011}, pages = {1011-1013}, keywords = {kiwifruit, quality, properties}, isbn = {978-953-6135-90-5}, title = {Comparison of quality parameters among Croatian and imported kiwi}, keyword = {kiwifruit, quality, properties}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font