Pregled bibliografske jedinice broj: 504784
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011
CROSBI ID: 504784 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
(Food Quality Control - Laboratory manual)
Autori
Primorac, Ljijana ; Flanjak, Ivana
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2011
Stranica
46
Ključne riječi
kvaliteta hrane; sušenje; udio mineralnih tvari; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; askorbinska kiselina
(food quality; moisture; ash content; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; DCP)
Sažetak
Uvod sadrži osnovne informacije o sigurnosti u laboratoriju i metodama uzorkovanja i pripreme uzoraka. Propisi obuhvaćaju sljedeće metode određivanja: određivanje vode sušenjem, određivanje količine mineralnih tvari, određivanje količine fosfora iz pepela, određivanje šećera volumetrijski po Luff-Schoorlu i HPLC metodom, određivanje masti po Soxhletu, određivanje škroba po Ewersu, određivanje bjelančevina po Kjeldahlu, određivanje askorbinske kiseline titracijom, određivanje vode i električne provodnosti meda, određivanje broja osapunjenja, određivanje kiselosti meda, određivanje gustoće mlijeka
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek