Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 504784

Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe


Primorac, Ljijana; Flanjak, Ivana
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011


CROSBI ID: 504784 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
(Food Quality Control - Laboratory manual)

Autori
Primorac, Ljijana ; Flanjak, Ivana

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2011

Stranica
46

Ključne riječi
kvaliteta hrane; sušenje; udio mineralnih tvari; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; askorbinska kiselina
(food quality; moisture; ash content; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; DCP)

Sažetak
Uvod sadrži osnovne informacije o sigurnosti u laboratoriju i metodama uzorkovanja i pripreme uzoraka. Propisi obuhvaćaju sljedeće metode određivanja: određivanje vode sušenjem, određivanje količine mineralnih tvari, određivanje količine fosfora iz pepela, određivanje šećera volumetrijski po Luff-Schoorlu i HPLC metodom, određivanje masti po Soxhletu, određivanje škroba po Ewersu, određivanje bjelančevina po Kjeldahlu, određivanje askorbinske kiseline titracijom, određivanje vode i električne provodnosti meda, određivanje broja osapunjenja, određivanje kiselosti meda, određivanje gustoće mlijeka

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ivana Flanjak (autor)

Avatar Url Ljiljana Primorac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Primorac, Ljijana; Flanjak, Ivana
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011
Primorac, L. & Flanjak, I. (2011) Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe. Osijek. Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
@unknown{unknown, author = {Primorac, Ljijana and Flanjak, Ivana}, year = {2011}, pages = {46}, keywords = {kvaliteta hrane, su\v{s}enje, udio mineralnih tvari, Luff-Schoorl, HPLC, Soxhlet, Ewers, Kjeldahl, askorbinska kiselina}, title = {Kontrola kakvo\'{c}e hrane - Propisi za vje\v{z}be}, keyword = {kvaliteta hrane, su\v{s}enje, udio mineralnih tvari, Luff-Schoorl, HPLC, Soxhlet, Ewers, Kjeldahl, askorbinska kiselina}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, author = {Primorac, Ljijana and Flanjak, Ivana}, year = {2011}, pages = {46}, keywords = {food quality, moisture, ash content, Luff-Schoorl, HPLC, Soxhlet, Ewers, Kjeldahl, DCP}, title = {Food Quality Control - Laboratory manual}, keyword = {food quality, moisture, ash content, Luff-Schoorl, HPLC, Soxhlet, Ewers, Kjeldahl, DCP}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font