Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 504585

Uzimanje uzoraka sa životinjskih trupova za mikrobiološko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiološke analize


Humski, Andrea
Uzimanje uzoraka sa životinjskih trupova za mikrobiološko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiološke analize // Novi pristup u mikrobiološkoj kontroli hrane
Zagreb, Hrvatska, 2009. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, znanstveni)


CROSBI ID: 504585 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Uzimanje uzoraka sa životinjskih trupova za mikrobiološko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiološke analize
(Carcasse sampling methods for microbiological analysis acc. to standard HRN ISO 17604:2009)

Autori
Humski, Andrea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, znanstveni

Skup
Novi pristup u mikrobiološkoj kontroli hrane

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 23.10.2009. - 04.12.2009

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
trupovi životinja; uzorkovanje; mikrobiološka analiza
(carcass; sampling; microbiological analysis)

Sažetak
Pravilnikom o mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 74/08, 156/08) utvrđuju se mikrobiološki kriteriji za određene mikroorganizme te pravila kojih se subjekti u poslovanju s hranom moraju pridržavati pri provonenju općih i posebnih zahtjeva koji se odnose na higijenu u skladu s člankom 4. Pravilnika o higijeni hrane (NN 99/07, 27/08). Nadležno tijelo i/ili druga tijela nadležna za provonenje inspekcije verificiraju sukladnost pravila i kriterija odrenenih Pravilnikom. Pravilnik je donesen temeljem Zakona o hrani (NN 46/07, 156/08), a usklanen je s Uredbom (EZ) 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu i Uredbom (EZ) br. 1441/2007 koja mijenja Uredbu (EZ-a) br. 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Pravilnikom o smanjenoj učestalosti uzorkovanja trupova, mljevenog mesa i mesnih pripravaka te uvjetima i načinu smanjenja broja elementarnih jedinica uzorka se propisuje smanjena učestalost uzorkovanja trupova, mljevenog mesa i mesnih pripravaka te uvjeti i načini smanjenja broja elementarnih jedinica uzorka, a u odnosu na zahtjeve propisane u Pravilniku o mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN br. 74/08, 156/08).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb

Profili:

Avatar Url Andrea Humski (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Humski, Andrea
Uzimanje uzoraka sa životinjskih trupova za mikrobiološko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiološke analize // Novi pristup u mikrobiološkoj kontroli hrane
Zagreb, Hrvatska, 2009. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, znanstveni)
Humski, A. (2009) Uzimanje uzoraka sa životinjskih trupova za mikrobiološko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiološke analize. U: Novi pristup u mikrobiološkoj kontroli hrane.
@article{article, author = {Humski, Andrea}, year = {2009}, keywords = {trupovi \v{z}ivotinja, uzorkovanje, mikrobiolo\v{s}ka analiza}, title = {Uzimanje uzoraka sa \v{z}ivotinjskih trupova za mikrobiolo\v{s}ko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za \v{z}ivotinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiolo\v{s}ke analize}, keyword = {trupovi \v{z}ivotinja, uzorkovanje, mikrobiolo\v{s}ka analiza}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Humski, Andrea}, year = {2009}, keywords = {carcass, sampling, microbiological analysis}, title = {Carcasse sampling methods for microbiological analysis acc. to standard HRN ISO 17604:2009}, keyword = {carcass, sampling, microbiological analysis}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font