Pregled bibliografske jedinice broj: 504465
Hrvatski dio Istre kao turistička destinacija
Hrvatski dio Istre kao turistička destinacija // Istra - avtentična destinacija dobrega počutja = Istra - autentična destinacija dobrog ugođaja / Jurinčić, Igor ; Planinc, Saša ; Luk, Ninoslav (ur.).
Portorož : Poreč: Fakulteta za turistične študije Turistica Univerze na Primorskem ; Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2011. str. 359-404
CROSBI ID: 504465 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Hrvatski dio Istre kao turistička destinacija
(Croatian part of Istria as a tourism destination)
Autori
Dropulić Ružić, Marinela ; Luk, Ninoslav ; Saftić, Darko ; Težak, Ana ; Trošt, Klara
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni
Knjiga
Istra - avtentična destinacija dobrega počutja = Istra - autentična destinacija dobrog ugođaja
Urednik/ci
Jurinčić, Igor ; Planinc, Saša ; Luk, Ninoslav
Izdavač
Fakulteta za turistične študije Turistica Univerze na Primorskem ; Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
Grad
Portorož : Poreč
Godina
2011
Raspon stranica
359-404
ISBN
978-961-6469-55-5
Ključne riječi
hrvatska Istra, turistička destinacija, selektivni oblici turizma, integracija
(Croatian Istria, tourism destination, special interest tourism, integration)
Sažetak
Turizam u Istri danas ima priliku uspostaviti gospodarsku sinergiju u sustavu održivog razvoja. No da bi se taj sustav mogao smatrati značajnim i zaista kvalitetno održivim, treba povezati sve turističke proizvode u jedan karakteristični oblik ponude koja će na malom geografskom prostoru objediniti sve elemente očuvanja i razvoja autohtonog života i poštovanja lokalne zajednice. Integriranje selektivnih oblika turističke ponude Istre u istarsku wellness turističku destinaciju moguće je temeljiti na sljedećim oblicima turizma: kulturni turizam, ekoturizam, wellness turizam, gastroturizam, MICE, turizam na ruralnom prostoru, agroturizam. Takvi će selektivni oblici turizma adekvatno valorizirati prirodne resurse, kulturnu baštinu (materijalnu i nematerijalnu)i titpičnu gastonomiju na prostoru istarske turističke destinacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč
Profili:
Darko Saftić
(autor)
Klara Trošt Lesić
(autor)
Ana Težak Damijanić
(autor)
Marinela Dropulić Ružić
(autor)