Pregled bibliografske jedinice broj: 502319
Sprema li Europa Hrvatskoj smrznuto svinjsko meso ?
Sprema li Europa Hrvatskoj smrznuto svinjsko meso ?, 2011. (popularni rad).
CROSBI ID: 502319 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sprema li Europa Hrvatskoj smrznuto svinjsko meso ?
(Saves Europe to Croatia frozen pork meat?)
Autori
Vincek, Dragutin
Izvornik
Varaždinske vijesti
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2011
Ključne riječi
svinjsko meso; uzgajivači; cijene
(pork meat; breeders; prise)
Sažetak
Uslijed krize, EU ovih dana uvodi mjere subvencioniranja skladištenja svinjskog mesa, kao odgovor na tešku situaciju na tržištu. EU povjerenik za poljoprivredu Dacian Ciolos napominje da svatko tko će skladišti svinjetinu na svoj trošak i svoju odgovornost u periodu između 3-5 mjeseci moći ostvariti subvenciju. Subvencija će pokrivati troškove skladištenja a visina subvencije ovisi o kategoriji mesa i vremenu skladištenja. Nakon skladištenja meso se vraća na tržište EU i može se također i izvoziti. Isto tako Komisija EU može produžiti vrijeme skladištenja, ako će tržišna situacija to zahtijevati.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)