Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 500858

Inovacija u sektoru hrane kao glavno uporište identiteta Hrvatske


Piližota, Vlasta
Inovacija u sektoru hrane kao glavno uporište identiteta Hrvatske // Zbornik radova Inovacijama do konkurentnosti / Car, Stjepan (ur.).
Zagreb: Alfa, 2011. str. 44-48 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 500858 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Inovacija u sektoru hrane kao glavno uporište identiteta Hrvatske
(Innovation in a food sector as a mainstay of the Croatia's identity)

Autori
Piližota, Vlasta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova Inovacijama do konkurentnosti / Car, Stjepan - Zagreb : Alfa, 2011, 44-48

ISBN
978-953-7305-08-6

Skup
8 th International Fair of Innovations, New ideas, Products and Technologies Prva konferencija s međunarodnim sudjelovanjem Inovacijama do konkurentnosti

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 30.09.2010. - 02.10.2010

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
inovacija; akademska zajednica; edukacija; istraživanje; prehrambena industrija
(innovation; academia; education; research; food industry)

Sažetak
Inovacija se može definirati kao stvaranje i primjena novih ideja i vještina u proizvodnji novih proizvoda, procesa i usluga koja može unaprijediti ekonomski i socijalni napredak. Također, inovacija se može definirati kao promišljeni proces poduzeća, vlade i drugih koji su dodali vrijednost ekonomiji ili društvu stvaranjem ili priznavanjem potencijalnog korisnog znanja i upotrebe tog znanja za poboljšanje proizvoda, usluge, procesa ili organizacijskog procesa. Ta poboljšanja mogu biti specifična za entitet, industriju, državu ili svijet, i mogu biti korisna ili potpuno nova. Na primjer, za prehrambenu industriju inovacija je kombinacija osnovne vrijednosti proizvoda s elementima usluge, dobrobiti za potrošača (u zdravstvenom pogledu), lake pripreme i prihvatljive (niske) cijene. Što se tiče edukacije, istraživanja i inovacije, definitivno postoji vizija u i izvan Europe, što znači i u Hrvatskoj - mnogi se slažu da samo s više ulaganja u ta područja naša ekonomija može pokrenuti (promijeniti) na održiv način.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0340 - Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane (Piližota, Vlasta, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Piližota, Vlasta
Inovacija u sektoru hrane kao glavno uporište identiteta Hrvatske // Zbornik radova Inovacijama do konkurentnosti / Car, Stjepan (ur.).
Zagreb: Alfa, 2011. str. 44-48 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Piližota, V. (2011) Inovacija u sektoru hrane kao glavno uporište identiteta Hrvatske. U: Car, S. (ur.)Zbornik radova Inovacijama do konkurentnosti.
@article{article, author = {Pili\v{z}ota, Vlasta}, editor = {Car, S.}, year = {2011}, pages = {44-48}, keywords = {inovacija, akademska zajednica, edukacija, istra\v{z}ivanje, prehrambena industrija}, isbn = {978-953-7305-08-6}, title = {Inovacija u sektoru hrane kao glavno upori\v{s}te identiteta Hrvatske}, keyword = {inovacija, akademska zajednica, edukacija, istra\v{z}ivanje, prehrambena industrija}, publisher = {Alfa}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pili\v{z}ota, Vlasta}, editor = {Car, S.}, year = {2011}, pages = {44-48}, keywords = {innovation, academia, education, research, food industry}, isbn = {978-953-7305-08-6}, title = {Innovation in a food sector as a mainstay of the Croatia's identity}, keyword = {innovation, academia, education, research, food industry}, publisher = {Alfa}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font