Pregled bibliografske jedinice broj: 49875
Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold
Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 49875 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold
(Control of browning in fresh and dried Jonagold apples)
Autori
Horvat, Melita
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
14.04
Godina
2000
Stranica
73
Mentor
Piližota, Vlasta
Neposredni voditelj
Nedić, Nela
Ključne riječi
Jonagold; jabuke; sušenje; posmeđivanje
(Jonagold; apples; drying; browning)
Sažetak
Voće i povrće ima posebnu važnost u normalnoj, zdravoj prehrani. Ta važnost proizilazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti temeljene ponajprije na biološkoj, a manje na energetskoj vrijednosti. Rad obuhvaća praćenje promjene boje jabuka sorte Jonagold obrađenih otopinama sulfita, askorbinske kiseline, limunske kiseline u kombinaciji sa askorbinskom kiselinom, te peroksioctene kiseline tijekom određenog vremena kao i određivanje kemijskog sastava jabuka(u svježem i sušenom obliku).
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113001
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vlasta Piližota
(mentor)