Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 49835

Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina


Prpić, Stela
Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 49835 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina
(Control of browning in fresh and dried root of parsley)

Autori
Prpić, Stela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
14.04

Godina
2000

Stranica
69

Mentor
Piližota, Vlasta

Neposredni voditelj
Nedić, Nela

Ključne riječi
peršin; enzimsko posmeđivanje; sušenje
(parsley; enzymatic browning; drying)

Sažetak
Svježe voće i povrće podliježe velikom broju negativnih promjena jer se i nakon branja odvijaju kemijski i biokemijski procesi, te se nastoji očuvati što je moguće duže na različite načine. Rad je usmjeren ka rješavanju problema posmeđivanja povrća i to korijena peršina (svježeg i sušenog), primjenom inhibitora posmeđivanja kao što su sulfiti, natrij klorid i peroksioctena kiselina.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Prpić, Stela
Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Prpić, S. (2000) 'Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Prpi\'{c}, Stela}, year = {2000}, pages = {69}, keywords = {per\v{s}in, enzimsko posme\djivanje, su\v{s}enje}, title = {Sprje\v{c}avanje posme\djivanja u svje\v{z}em i osu\v{s}enom korijenu per\v{s}ina}, keyword = {per\v{s}in, enzimsko posme\djivanje, su\v{s}enje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Prpi\'{c}, Stela}, year = {2000}, pages = {69}, keywords = {parsley, enzymatic browning, drying}, title = {Control of browning in fresh and dried root of parsley}, keyword = {parsley, enzymatic browning, drying}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font