Pregled bibliografske jedinice broj: 49835
Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina
Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 49835 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina
(Control of browning in fresh and dried root of parsley)
Autori
Prpić, Stela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
14.04
Godina
2000
Stranica
69
Mentor
Piližota, Vlasta
Neposredni voditelj
Nedić, Nela
Ključne riječi
peršin; enzimsko posmeđivanje; sušenje
(parsley; enzymatic browning; drying)
Sažetak
Svježe voće i povrće podliježe velikom broju negativnih promjena jer se i nakon branja odvijaju kemijski i biokemijski procesi, te se nastoji očuvati što je moguće duže na različite načine. Rad je usmjeren ka rješavanju problema posmeđivanja povrća i to korijena peršina (svježeg i sušenog), primjenom inhibitora posmeđivanja kao što su sulfiti, natrij klorid i peroksioctena kiselina.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113001
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vlasta Piližota
(mentor)