Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 497110

Informacijski zahtjevi za upravljanje procesom cateringa u zračnom prometu (Magistarski znanstveni rad)


Drljača, Miroslav
Informacijski zahtjevi za upravljanje procesom cateringa u zračnom prometu (Magistarski znanstveni rad), 2003., magistarski rad, Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija, Opatija


CROSBI ID: 497110 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Informacijski zahtjevi za upravljanje procesom cateringa u zračnom prometu (Magistarski znanstveni rad)
(Requests for Information for Catering Process Management in Air Trafic)

Autori
Drljača, Miroslav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija

Mjesto
Opatija

Datum
11.04

Godina
2003

Stranica
210

Mentor
Cerović, Zdenko

Neposredni voditelj
Avelini Holjevac, Ivanka

Ključne riječi
upravljanje kvalitetom; informacijski zahtjevi; proces; catering; troškovi kvalitete
(quality management; request for information; process; catering; quality cost)

Sažetak
Sažetak Radi ispunjenja zahtjeva zainteresiranih strana zračna luka treba optimizirati poslovne procese, među kojima i proces cateringa. Optimizacija predstavlja uravnoteženje odnosa ukupnih troškova kvalitete i razine kvalitete rezultata procesa. U tu svrhu menadžmentu procesa nužne su: naturalno i vrijednosno izražene informacije, informacije o troškovima procesa, o higijenskim zahtjevima za proizvod, o stupnju zadovoljstva kupca/korisnika, o varijabilnostima procesa i učinkovitosti mjera za poboljšanje. Prikupljanje, prijenos i obrada takvih informacija s aspekta procesa nije zahtjev zakona. Tradicionalni način osiguravanja informacijske osnovice ne osigurava informacije o troškovima procesa. Zato menadžment procesa cateringa treba izgraditi model informacijskog sustava koji će ispuniti njegove informacijske zahtjeve i osigurati pokazatelje o troškovima kao izražaju učinaka kvalitete procesa. Summary In order to fulfil the requests of interested parties, Zagreb Airport should optimise business processes, amongst which the catering process as well. Optimisation represents harmonisation of relations between total quality costs and quality levels of the process results. For this purpose, process management should have: naturally and valuably stated information, information on process costs, on hygienic product requests, on level of customer satisfaction, on process variability and improvement measures efficiency. Collection, transfer and processing of such information from the process aspect is not requested by law. Traditional way of providing of basic information does not ensure the process cost information. Therefore management of catering process should build a model of information system which would fulfil its information requests and ensure cost indicators as expression of effects of process quality.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija

Napomena
Ovaj magistarski rad obrađuje, pored ostalog, problematiku procesa cateringa u zračnom prometu i popunjava veliku prazninu u literaturi na hrvatskom jeziku, o cateringu u zračnom prometu.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija


Citiraj ovu publikaciju:

Drljača, Miroslav
Informacijski zahtjevi za upravljanje procesom cateringa u zračnom prometu (Magistarski znanstveni rad), 2003., magistarski rad, Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija, Opatija
Drljača, M. (2003) 'Informacijski zahtjevi za upravljanje procesom cateringa u zračnom prometu (Magistarski znanstveni rad)', magistarski rad, Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija, Opatija.
@phdthesis{phdthesis, author = {Drlja\v{c}a, Miroslav}, year = {2003}, pages = {210}, keywords = {upravljanje kvalitetom, informacijski zahtjevi, proces, catering, tro\v{s}kovi kvalitete}, title = {Informacijski zahtjevi za upravljanje procesom cateringa u zra\v{c}nom prometu (Magistarski znanstveni rad)}, keyword = {upravljanje kvalitetom, informacijski zahtjevi, proces, catering, tro\v{s}kovi kvalitete}, publisherplace = {Opatija} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Drlja\v{c}a, Miroslav}, year = {2003}, pages = {210}, keywords = {quality management, request for information, process, catering, quality cost}, title = {Requests for Information for Catering Process Management in Air Trafic}, keyword = {quality management, request for information, process, catering, quality cost}, publisherplace = {Opatija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font