Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 497017

Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani.


Maršić-Lučić, Jasna; Tudor, Mladen; Katavić, Ivan
Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani. // Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija / Mildner, Pavao (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnolški institut, 1989. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 497017 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani.
(Ascorbic acid levels in tissues and organs of gilthead sea bream (S.aurata) as affected by different feeding time)

Autori
Maršić-Lučić, Jasna ; Tudor, Mladen ; Katavić, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija / Mildner, Pavao - Zagreb : Prehrambeno-biotehnolški institut, 1989

Skup
I Kongres Prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Hrvatske

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 07.06.1989. - 09.06.1989

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
askorbinska kiselina; komarča; ishrana riba
(Ascorbic acid; sea bream; fish nutrition)

Sažetak
Mladi primjerci komarče hranjeni su 98 dana komercijalnom hranom deklarirane količine vitamina C od 500 i 1000 mg/kg. Jedna grupa riba podvrgnuta je uvjetima gladovanja. Izmjerena količina vitamina C u hrani bila je oko deset puta manja od one deklarirane od proizvođača. Količina ukupne i L-askorbinske kiseline mjerena je u mozgu, bubrezima, škrgama i bijelom mišiću modificiranom diniterofenilhidrazin metodom (Thomas, 1982).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split

Profili:

Avatar Url Jasna Maršić-Lučić (autor)

Avatar Url Mladen Tudor (autor)

Avatar Url Ivan Katavić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Maršić-Lučić, Jasna; Tudor, Mladen; Katavić, Ivan
Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani. // Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija / Mildner, Pavao (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnolški institut, 1989. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Maršić-Lučić, J., Tudor, M. & Katavić, I. (1989) Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani.. U: Mildner, P. (ur.)Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija.
@article{article, author = {Mar\v{s}i\'{c}-Lu\v{c}i\'{c}, Jasna and Tudor, Mladen and Katavi\'{c}, Ivan}, editor = {Mildner, P.}, year = {1989}, pages = {84}, keywords = {askorbinska kiselina, komar\v{c}a, ishrana riba}, title = {Koli\v{c}ina askorbinske kiseline u tkivima i organima komar\v{c}e (Sparus aurata, L.) pri razli\v{c}itoj ishrani.}, keyword = {askorbinska kiselina, komar\v{c}a, ishrana riba}, publisher = {Prehrambeno-biotehnol\v{s}ki institut}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Mar\v{s}i\'{c}-Lu\v{c}i\'{c}, Jasna and Tudor, Mladen and Katavi\'{c}, Ivan}, editor = {Mildner, P.}, year = {1989}, pages = {84}, keywords = {Ascorbic acid, sea bream, fish nutrition}, title = {Ascorbic acid levels in tissues and organs of gilthead sea bream (S.aurata) as affected by different feeding time}, keyword = {Ascorbic acid, sea bream, fish nutrition}, publisher = {Prehrambeno-biotehnol\v{s}ki institut}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font