Pregled bibliografske jedinice broj: 497017
Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani.
Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani. // Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija / Mildner, Pavao (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnolški institut, 1989. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 497017 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani.
(Ascorbic acid levels in tissues and organs of gilthead sea bream (S.aurata) as affected by different feeding time)
Autori
Maršić-Lučić, Jasna ; Tudor, Mladen ; Katavić, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija
/ Mildner, Pavao - Zagreb : Prehrambeno-biotehnolški institut, 1989
Skup
I Kongres Prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Hrvatske
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 07.06.1989. - 09.06.1989
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
askorbinska kiselina; komarča; ishrana riba
(Ascorbic acid; sea bream; fish nutrition)
Sažetak
Mladi primjerci komarče hranjeni su 98 dana komercijalnom hranom deklarirane količine vitamina C od 500 i 1000 mg/kg. Jedna grupa riba podvrgnuta je uvjetima gladovanja. Izmjerena količina vitamina C u hrani bila je oko deset puta manja od one deklarirane od proizvođača. Količina ukupne i L-askorbinske kiseline mjerena je u mozgu, bubrezima, škrgama i bijelom mišiću modificiranom diniterofenilhidrazin metodom (Thomas, 1982).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split