Pregled bibliografske jedinice broj: 496574
Analiza mlijeka i mliječnih proizvoda
Analiza mlijeka i mliječnih proizvoda / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010
CROSBI ID: 496574 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza mlijeka i mliječnih proizvoda
(Analysis of milk and dairy products)
Autori
Božanić, Rajka ; Jeličić, Irena ; Bilušić, Tea
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Plejada
Grad
Zagreb
Godina
2010
Stranica
103
ISBN
978-953-7782-01-6
Ključne riječi
mlijeko; mliječni proizvodi; fizikalno kemijske analize; mikrobiološke analize; senzorska ocjena
(milk; dairy products; physical chemical analysis; microbiological analysis; sensory evaluation)
Sažetak
Priručnik sadrži sve fizikalne, kemijske, mikrobiološke i senzorske metode kontrole mlijeka i mliječnih proizvoda koje se izvode u okviru praktične nastave na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu i Kemijsko-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Metode su sakupljene tijekom dugogodišnjeg praktičnog rada sa studentima u Laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Priručnik je podijeljen u iduća četiri tematska poglavlja: Izuzimanje uzoraka mlijeka za analize, Fizikalno kemijske analize mlijeka i mliječnih proizvoda, Mikrobiološke analize mlijeka i mliječnih proizvoda te Senzorska ocjena mlijeka i mliječnih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0000000-0443 - Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb