Pregled bibliografske jedinice broj: 495383
Iskustvo uvođenja HACCP sustava
Iskustvo uvođenja HACCP sustava // I. regionalni seminar o HACCP sustavu
Osijek, Hrvatska, 2007. (plenarno, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 495383 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Iskustvo uvođenja HACCP sustava
(The experience of the HACCP system)
Autori
Svjetlana Škrabal
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Skup
I. regionalni seminar o HACCP sustavu
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 20.11.2007
Vrsta sudjelovanja
Plenarno
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
HACCP; sigurnost hrane
(HACCP; food safety)
Sažetak
Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) je preventivan i sistematičan sustav za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane.Preduvjeti HACCP-a su funkcioniranje proizvodnje prema DPP, funkcioniranje proizvodnje prema DHP i stav i podrška poslovodstva tvrtke. Formirani HACCP tim provodi HACCP načela i čine ih primjenjivim u vlastitoj tvrtci.Pri tome treba biti usredotočen na probleme sa zdravstvenom ispravnošću proizvoda, te slijediti logičan smjer pristupa kontroli sigurnosti u proizvodnji hrane i razmišljati o poboljšanjima.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija