Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 494938

Proizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta


Šimonji, Kristina
Proizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 494938 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta
(Production and microbiological properties of drawing dough)

Autori
Šimonji, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
11.09

Godina
2009

Stranica
16

Mentor
Pavlović, Hrvoje

Ključne riječi
vučeno tijesto; proizvodnja; mikrobiološka kvaliteta
(drawing dough; production; microbiological quality)

Sažetak
Listovi za pite i savijače pripadaju skupini drugih pekarskih proizvoda. Prema vrsti upotrijebljenih sastojaka i načinu izrade, drugi pekarski proizvodi razvrstavaju se i stavljaju na tržište pod nazivom: burek, savijače, krafne, krušne mrvice i krušne kokice, lužnati proizvodi i smjese za oblaganje. Listovi za pite i savijače su posebna skupina drugih pekarskih proizvoda za koju je proizvođač dužan donijeti proizvođačku dokumentaciju. Osnovne sirovine za proizvodnju ovih proizvoda su brašno, voda, škrob i aditivi. Tehnološki proces proizvodnje se sastoji od osam povezanih dijelova: prihvat i skladištenje sirovina, izrada zamjesa, ekstrudiranje, sušenje listova tijesta, namatanje listova tijesta na bubanj, kondicioniranje i skladištenje. Tijekom procesa proizvodnje procesni sustavno se provodi nadzor tehnoloških parametara i karakteristika proizvoda u određenim fazama procesa. Mikroklimatski uvjeti se prate kako bi gotov proizvod bio zdravstveno ispravan i mogao se plasirati na tržište.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Hrvoje Pavlović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šimonji, Kristina
Proizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Šimonji, K. (2009) 'Proizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}imonji, Kristina}, year = {2009}, pages = {16}, keywords = {vu\v{c}eno tijesto, proizvodnja, mikrobiolo\v{s}ka kvaliteta}, title = {Proizvodnja i mikrobiolo\v{s}ka svojstva vu\v{c}enog tijesta}, keyword = {vu\v{c}eno tijesto, proizvodnja, mikrobiolo\v{s}ka kvaliteta}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}imonji, Kristina}, year = {2009}, pages = {16}, keywords = {drawing dough, production, microbiological quality}, title = {Production and microbiological properties of drawing dough}, keyword = {drawing dough, production, microbiological quality}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font