Pregled bibliografske jedinice broj: 494938
Proizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta
Proizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 494938 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta
(Production and microbiological properties of drawing dough)
Autori
Šimonji, Kristina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
11.09
Godina
2009
Stranica
16
Mentor
Pavlović, Hrvoje
Ključne riječi
vučeno tijesto; proizvodnja; mikrobiološka kvaliteta
(drawing dough; production; microbiological quality)
Sažetak
Listovi za pite i savijače pripadaju skupini drugih pekarskih proizvoda. Prema vrsti upotrijebljenih sastojaka i načinu izrade, drugi pekarski proizvodi razvrstavaju se i stavljaju na tržište pod nazivom: burek, savijače, krafne, krušne mrvice i krušne kokice, lužnati proizvodi i smjese za oblaganje. Listovi za pite i savijače su posebna skupina drugih pekarskih proizvoda za koju je proizvođač dužan donijeti proizvođačku dokumentaciju. Osnovne sirovine za proizvodnju ovih proizvoda su brašno, voda, škrob i aditivi. Tehnološki proces proizvodnje se sastoji od osam povezanih dijelova: prihvat i skladištenje sirovina, izrada zamjesa, ekstrudiranje, sušenje listova tijesta, namatanje listova tijesta na bubanj, kondicioniranje i skladištenje. Tijekom procesa proizvodnje procesni sustavno se provodi nadzor tehnoloških parametara i karakteristika proizvoda u određenim fazama procesa. Mikroklimatski uvjeti se prate kako bi gotov proizvod bio zdravstveno ispravan i mogao se plasirati na tržište.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija