Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 49447

Utjecaj udjela fenolnih tvari u pojedinim dijelovima ploda jabuka na intenzitet posmeđivanja


Erslan, Aleksandra
Utjecaj udjela fenolnih tvari u pojedinim dijelovima ploda jabuka na intenzitet posmeđivanja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 49447 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj udjela fenolnih tvari u pojedinim dijelovima ploda jabuka na intenzitet posmeđivanja
(The influence of phenolic substrates in different parts apples on the intensity of browning)

Autori
Erslan, Aleksandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
13.07

Godina
2000

Stranica
65

Mentor
Piližota, Vlasta

Neposredni voditelj
Nedić, Nela

Ključne riječi
fenolne tvari ; jabuke ; enzimsko posmeđivanje
(phenolic substrates ; apples ; enzymatic browning)

Sažetak
Pri guljenju, rezanju, usitnjavanju i drugim operacijama pripreme voća i povrća dolazi do oštećenja stanica i oslobađanja unutarstaničnih sastojaka, kao npr. enzima, zbog čega oni dolaze u dodir s drugim sastojcima (fenolni spojevi, kisik). Najvažniji enzim odgovoran za promjene u minimalno obrađenom voću i povrću je polifenol-oksidaza, enzim koji dovodi do enzimskog posmeđivanja. Cilj rada je istražiti utjecaj obrade različitim otopinama na održivost dijelova kriški jabuka sorti Jonagold i Idared ispod kožice i dio uz sjemenu ložu, u cilju sprječavanja negativnih promjena boje primjenom različitih načina pakiranja i čuvanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (mentor)

Avatar Url Drago Šubarić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Erslan, Aleksandra
Utjecaj udjela fenolnih tvari u pojedinim dijelovima ploda jabuka na intenzitet posmeđivanja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Erslan, A. (2000) 'Utjecaj udjela fenolnih tvari u pojedinim dijelovima ploda jabuka na intenzitet posmeđivanja', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Erslan, Aleksandra}, year = {2000}, pages = {65}, keywords = {fenolne tvari, jabuke, enzimsko posme\djivanje}, title = {Utjecaj udjela fenolnih tvari u pojedinim dijelovima ploda jabuka na intenzitet posme\djivanja}, keyword = {fenolne tvari, jabuke, enzimsko posme\djivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Erslan, Aleksandra}, year = {2000}, pages = {65}, keywords = {phenolic substrates, apples, enzymatic browning}, title = {The influence of phenolic substrates in different parts apples on the intensity of browning}, keyword = {phenolic substrates, apples, enzymatic browning}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font