Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 4935

Primjena računalne metode analize slike kod ocjenjivanja poroznosti sredine različitih vrsta tosta


Ugarčić-Hardi, Žaneta; Magdić, Damir
Primjena računalne metode analize slike kod ocjenjivanja poroznosti sredine različitih vrsta tosta // Knjiga sažetaka / 8. Ružičkini dani
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 4935 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena računalne metode analize slike kod ocjenjivanja poroznosti sredine različitih vrsta tosta
(The Application of the Computer Method Called Image Analysis in Evaluation of the Different Toast Types Medium Part Porosity)

Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Magdić, Damir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Knjiga sažetaka / 8. Ružičkini dani / - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996

Skup
8. Ružičkini dani

Mjesto i datum
Bizovačke Toplice, Hrvatska, 27.06.1996. - 28.06.1996

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
tost; šupljikavost sredine; računalna analiza slike
(toast; medium part porosity; digital image analysis)

Sažetak
Poroznost sredine kruha jedan je od faktora kakvoće pri senzorskom ocjenjivanju kruha, a ukazuje na kakvoću brašna i pravilno vođenje procesa proizvodnje. Poroznost sredine utvrđuje se prema broju, ujednačenosti, veličini i finoći pora (šupljina) na presjeku kruha. Obzirom da senzorska ocjenjivanja vrše pojedinačni ispitivači, senzorska ocjena za poroznost nije u potpunosti objektivna. Sa ciljem uvođenja objektivnije metode, u radu je primjenjena metoda računalne analize slike površine presjeka kruha, a dobiveni rezultati uspoređeni su sa senzorskom ocjenom za poroznost. Ispitivanja su provedena na uzorcima brašna tipa T-500 i T-850. Probna pečenja tosta vršena su bez dodatka aditiva te uz dodatak aditiva Farin extra u iznosu od 0.6, 0.7, 0.8, 0.9 i 1.0%. Obje metode dale su sukladne rezultate iz kojih je vidljivo da je najbolju poroznost imao tost proizveden od brašna tipa T-500 uz dodatak aditiva Farin extra od 1%

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (autor)

Avatar Url Damir Magdić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ugarčić-Hardi, Žaneta; Magdić, Damir
Primjena računalne metode analize slike kod ocjenjivanja poroznosti sredine različitih vrsta tosta // Knjiga sažetaka / 8. Ružičkini dani
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Ugarčić-Hardi, Ž. & Magdić, D. (1996) Primjena računalne metode analize slike kod ocjenjivanja poroznosti sredine različitih vrsta tosta. U: Knjiga sažetaka / 8. Ružičkini dani.
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta and Magdi\'{c}, Damir}, year = {1996}, pages = {147}, keywords = {tost, \v{s}upljikavost sredine, ra\v{c}unalna analiza slike}, title = {Primjena ra\v{c}unalne metode analize slike kod ocjenjivanja poroznosti sredine razli\v{c}itih vrsta tosta}, keyword = {tost, \v{s}upljikavost sredine, ra\v{c}unalna analiza slike}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Bizova\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta and Magdi\'{c}, Damir}, year = {1996}, pages = {147}, keywords = {toast, medium part porosity, digital image analysis}, title = {The Application of the Computer Method Called Image Analysis in Evaluation of the Different Toast Types Medium Part Porosity}, keyword = {toast, medium part porosity, digital image analysis}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Bizova\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font