Pregled bibliografske jedinice broj: 493161
Promjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku
Promjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku // 2nd international conference "Vallis Aurea", focus on regional development/Proceedings / Branko Katalinić (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 331-335 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 493161 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku
(Changes in rheological properties of the blackberry puree with additions during storage in the refrigerator)
Autori
Ergović, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
2nd international conference "Vallis Aurea", focus on regional development/Proceedings
/ Branko Katalinić - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010, 331-335
ISBN
978-3-901509-76-6
Skup
2nd international conference "Vallis Aurea", focus on regional development
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 03.09.2010
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
kupina ; voćna kaša ; šećeri ; škrob ; reologija
(blackberry ; fruit puree ; sugars ; starch ; rheology)
Sažetak
Kaša kupine je poluproizvod koji je osnova za proizvodnju mnogih drugih proizvoda na bazi kupine, a poznavanje reoloških svojstava je važno za kreiranje prouzvoda. Cilj ovoga istraživanja je utvrditi kako različiti dodaci (glukoza, fruktoza, škrobovi)utječu na reološka svojstva kaše kupine. Mjerenje je izvršeno na 20°C pri brzinama smicanja od 0 do 60 s-1 na rotacijskom reometru sa koncentričnim cilindrima. Rezultati istraživanja pokazuju da je kaša kupine sa dodatkom glukoze, fruktoze te škroba tapioke najstabilnija tijekom skladištenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi