Pregled bibliografske jedinice broj: 491730
Higijenska ispravnost proizvoda od usitnjenog mesa
Higijenska ispravnost proizvoda od usitnjenog mesa, 1998., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 491730 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Higijenska ispravnost proizvoda od usitnjenog mesa
Autori
Vlado popović
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
29.01
Godina
1998
Stranica
26.
Mentor
Njari , Bela
Ključne riječi
higijenska ispravnost; proizvodi od usitnjenog mesa
Sažetak
U ovom radu pretraženo je 30 uzoraka proizvoda od usitnjenog mesa i to 15 uzoraka čevapčića i 15 uzoraka pljeskavica. Od ukupno pretraženih br. uzoraka 5 uzoraka proizvoda nije zadovoljilo propisane odredbe Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice ( NN RH 46/94), zbog nalaza E. coli. Ispitani uzorci čevapčića nisu zadovoljili odredbe cit. Pravilnika u 6.7%, a uzorci pljeskavica u 26.7% sl.
Izvorni jezik
Hrvatski