Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 491089

Ocjena kakvoće domaćeg kuhanog sira


Njari B.; M. Hadžiosmanović; B. Mioković; L. Kozačinski; Ž. Cvrtila; D. Pranjić
Ocjena kakvoće domaćeg kuhanog sira // Veterinarski dani 2002, Znanstveno-stručno savjetovanje s međunarodnim sudjelovanjem
Rovinj, Hrvatska, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 491089 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ocjena kakvoće domaćeg kuhanog sira
(Quality evaluation pf home cooked cheese)

Autori
Njari B. ; M. Hadžiosmanović ; B. Mioković ; L. Kozačinski ; Ž. Cvrtila ; D. Pranjić

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Skup
Veterinarski dani 2002, Znanstveno-stručno savjetovanje s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Rovinj, Hrvatska, 17.10.2002. - 20.10.2002

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
kakvoća; domaći kuhani sir
(quality; home cooked cheese)

Sažetak
U RH postoji dugogod. tradicija proizvodnje razl. vrsta sireva u seoskim domaćinstvima.Sirevi se većinom stavljaju u promet na lokalnim tržnicama u prostorima uređenim za tu namjenu ili se, pak, u ljetnim mj. prodaju na improviziranim prodajnim mjestima uz značajne turističke cestovne pravce.U ovom je radu određivana kakvoća domaćeg kuhanog sira iz okolice Karlovca, uzorkovanog s prodajnih mjesta uz cestu i na lokalnoj tržnici. Organoleptička svojstva pretraženih uzoraka u 80% sl. bila su u granicama svojstvenosti za vrstu sira. Kemijsom pretragom utvrđena kol.H2O varira između 33.20%-41.20%, a količina masti u suhoj tvari iznosila je od 35.68%-43.55%.Propisane norme mikrob.ispravnosti nije zadovoljio 80% pretraženih uzoraka sira.Navedeni rezultati upućuju na neprovođenje mjera u proizvodnji dom.kuhanog sdira i neprimjerene uvjete prodaje.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Njari B.; M. Hadžiosmanović; B. Mioković; L. Kozačinski; Ž. Cvrtila; D. Pranjić
Ocjena kakvoće domaćeg kuhanog sira // Veterinarski dani 2002, Znanstveno-stručno savjetovanje s međunarodnim sudjelovanjem
Rovinj, Hrvatska, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Njari B., M. Hadžiosmanović, B. Mioković, L. Kozačinski, Ž. Cvrtila & D. Pranjić (2002) Ocjena kakvoće domaćeg kuhanog sira. U: Veterinarski dani 2002, Znanstveno-stručno savjetovanje s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, year = {2002}, keywords = {kakvo\'{c}a, doma\'{c}i kuhani sir}, title = {Ocjena kakvo\'{c}e doma\'{c}eg kuhanog sira}, keyword = {kakvo\'{c}a, doma\'{c}i kuhani sir}, publisherplace = {Rovinj, Hrvatska} }
@article{article, year = {2002}, keywords = {quality, home cooked cheese}, title = {Quality evaluation pf home cooked cheese}, keyword = {quality, home cooked cheese}, publisherplace = {Rovinj, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font