Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 490890

Skladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u vinkovci


Škarica, Marija
Skladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u vinkovci, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 490890 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Skladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u vinkovci
(Corn storage and production of corn flour and semolina in PIK Vinkovci)

Autori
Škarica, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
27.10

Godina
2010

Stranica
45

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Neposredni voditelj
Jukić, Marko

Ključne riječi
kukuruz; skladištenje; kukuruzna krupica; kukuruzno brašno
(corn; storage; warehouses; corn meal; corn flour)

Sažetak
Skladištenje je jedna od najznačajnijih faza u cijeloj proizvodnji. Nije potrebno samo pravilno proizvesti određenu žitaricu nego i pravilno je sačuvati do trenutka njezinog korištenja. Skladišta su objekti u kojima se spremaju i čuvaju poljoprivredni proizvodi, s ciljem očuvanja kvalitete i kvantitete, sve do trenutka njihove daljnje upotrebe. Kukuruz je ratarska kultura koja ima široku primjenu, ne samo za prehranu ljudi i ishranu stoke, već i kao sirovina za industrijske potrebe. Preradom kukuruza dobiva se niz proizvoda koji imaju široku primjenu u proizvodnji hrane, od kojih su najvažniji kukuruzna krupica i brašno. U poslovnoj jedinici Silos u Pik-u Vinkovci vrši se skladištenje i sušenje žitarica, dok se u poslovnoj jedinici Mlin Mikanovci isključivo melje kukuruz i osnovni proizvod meljave je pivska krupica. Kukuruzno brašno se smatra sporednim proizvodom prerade kukuruza jer sadrži veći udio masti. Krajnji učinak pravilnog skladištenja je pakovanje ili pakiranje krupice i brašna. Brašno se nalazi u vrećama ili u rasutom stanju. U Pik-u Vinkovci uvrećavanje se obavlja automatski uređajima za punjenje vreća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marko Jukić (mentor)

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Škarica, Marija
Skladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u vinkovci, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Škarica, M. (2010) 'Skladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u vinkovci', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}karica, Marija}, year = {2010}, pages = {45}, keywords = {kukuruz, skladi\v{s}tenje, kukuruzna krupica, kukuruzno bra\v{s}no}, title = {Skladi\v{s}tenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog bra\v{s}na i krupice u PIK-u vinkovci}, keyword = {kukuruz, skladi\v{s}tenje, kukuruzna krupica, kukuruzno bra\v{s}no}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}karica, Marija}, year = {2010}, pages = {45}, keywords = {corn, storage, warehouses, corn meal, corn flour}, title = {Corn storage and production of corn flour and semolina in PIK Vinkovci}, keyword = {corn, storage, warehouses, corn meal, corn flour}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font