Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 49002

Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka


Šuvak, Ivana
Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 49002 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka
(Use of sodium hexametaphosphate in reducing browning of minimally processed pears)

Autori
Šuvak, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
19.05

Godina
2000

Stranica
61

Mentor
Piližota, Vlasta

Neposredni voditelj
Nedić, Nela

Ključne riječi
natrij heksametafosfat; minimalno procesirane kruške; enzimsko posmeđivanje
(sodium hexametaphosphate; minimally processed pears; enzymatic browning)

Sažetak
Značajke suvremene prehrane su kontinuirano povećanje kakvoće, trajnosti i ispravnosti prehrambenih proizvoda za uporabu, osobito svježeg voća i povrća. Cilj ovog rada bio je ispitati mogućnost primjene askorbinske kiseline, limunske kiseline, kalcijevog klorida i natrij heksametafosfata, odnosno njihove kombinacije (djelovanja) na sprječavanje promjene boje svježe narezanih krušaka sorte Packhams Triumph. Rezultati obrade ukazuju na pozitivan utjecaj obrade krušaka spomenutim otopinama na zadržavanje nativne boje, odnosno produženje trajnosti minimalno procesiranih krušaka.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (mentor)

Avatar Url Ivana Šuvak-Pirić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šuvak, Ivana
Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Šuvak, I. (2000) 'Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}uvak, Ivana}, year = {2000}, pages = {61}, keywords = {natrij heksametafosfat, minimalno procesirane kru\v{s}ke, enzimsko posme\djivanje}, title = {Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprje\v{c}avanja posme\djivanja minimalno obra\djenih kru\v{s}aka}, keyword = {natrij heksametafosfat, minimalno procesirane kru\v{s}ke, enzimsko posme\djivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}uvak, Ivana}, year = {2000}, pages = {61}, keywords = {sodium hexametaphosphate, minimally processed pears, enzymatic browning}, title = {Use of sodium hexametaphosphate in reducing browning of minimally processed pears}, keyword = {sodium hexametaphosphate, minimally processed pears, enzymatic browning}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font