Pregled bibliografske jedinice broj: 488552
PROIZVODNJA BIJELOG VINA HLAĐENOM FERMENTACIJOM
PROIZVODNJA BIJELOG VINA HLAĐENOM FERMENTACIJOM, 2005., diplomski rad, Odjel Stručnih Studija, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 488552 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PROIZVODNJA BIJELOG VINA HLAĐENOM FERMENTACIJOM
(Production white wine with cooled fermentation)
Autori
Žaper, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Odjel Stručnih Studija, Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
17.06
Godina
2005
Stranica
47
Mentor
Skračić, Živko
Ključne riječi
hlađena fermentacija; vino bijelo
(cooled fermentation; wine white)
Sažetak
Tema rada je proizvodnja bijelog vina Pošip s hlađenom fermentacijom.Pritom se proces fermentacije mošta produljuje, što u konačnici rezultira osobitim senzoričkim kvalitetama -bukeom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
Rad obrađuje područje biotehničke djelatnosti, polje prehrambene tehnologije, grane inženjerstva
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split