Pregled bibliografske jedinice broj: 486315
Faktori koji utječu na period berbe krastavaca za konzerviranje
Faktori koji utječu na period berbe krastavaca za konzerviranje // Zbornik radova jugoslavenskog simpozija „Intenzivna proizvodnja povrća za zdravu ishranu“
Zagreb : Novi Sad: Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 1986. str. 41-46 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 486315 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Faktori koji utječu na period berbe krastavaca za konzerviranje
(Factors affecting the harvest period of pickling cucumbers)
Autori
Lešić, Ružica ; Žutić, Ivanka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova jugoslavenskog simpozija „Intenzivna proizvodnja povrća za zdravu ishranu“
/ - Zagreb : Novi Sad : Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 1986, 41-46
Skup
Jugoslavenski simpozij „Intenzivna proizvodnja povrća za zdravu ishranu“
Mjesto i datum
Split, Hrvatska, 28.01.1986. - 31.01.1986
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
krastavci; klimatski faktori
(cucumbers; climatic factors)
Sažetak
Period berbe i kumulativni prinos standardnih plodova krastavaca za konzerviranje (3 - 12 cm) cv. Parifin mix prikazan je kroz 12 godina ispitivanja. Ustanovljena je vrlo slaba pozitivna korelacija između perioda berbe (63 dana) i sume efektivnih temperatura (r=0, 22) i sume oborina u periodu berbe (r=0, 46), a negativna korelacija između srednje dnevne efektivne temperature i perioda berbe (r=-0, 48). S navedenim klimatskim faktorima ukupni prinos (30, 4 t/ha) i dnevni prirast plodova (500 kg/ha) nisu bili u korelaciji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb