Pregled bibliografske jedinice broj: 486288
Gorak okus soli
Gorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 486288 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Gorak okus soli
(Bitter taste of salt)
Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko
Izvornik
Novi pekar (1332-716X) 55
(2010);
36-39
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
kuhinjska sol ; kruh ; pekarski proizvodi
(salt ; braed ; bakery products)
Sažetak
Visoki krvni tlak glavni je uzrok srčanih bolesti i moždanog udara, koji se može uspješno smanjiti redukcijom unosa natrija u prehrani, preko kuhinjske soli. Unos soli za stanovništvo diljem Europe, pa tako i Hrvatske, vrlo je visok i premašuje količine potrebne za normalno funkcioniranje organizma.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
MZOS-113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek