Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 486288

Gorak okus soli


Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko
Gorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 486288 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Gorak okus soli
(Bitter taste of salt)

Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko

Izvornik
Novi pekar (1332-716X) 55 (2010); 36-39

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
kuhinjska sol ; kruh ; pekarski proizvodi
(salt ; braed ; bakery products)

Sažetak
Visoki krvni tlak glavni je uzrok srčanih bolesti i moždanog udara, koji se može uspješno smanjiti redukcijom unosa natrija u prehrani, preko kuhinjske soli. Unos soli za stanovništvo diljem Europe, pa tako i Hrvatske, vrlo je visok i premašuje količine potrebne za normalno funkcioniranje organizma.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko
Gorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Ugarčić-Hardi, Ž., Dumančić, G., Koceva Komlenić, D. & Jukić, M. (2010) Gorak okus soli. Novi pekar, 55, 36-39.
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta and Duman\v{c}i\'{c}, Gabrijela and Koceva Komleni\'{c}, Daliborka and Juki\'{c}, Marko}, year = {2010}, pages = {36-39}, keywords = {kuhinjska sol, kruh, pekarski proizvodi}, journal = {Novi pekar}, volume = {55}, issn = {1332-716X}, title = {Gorak okus soli}, keyword = {kuhinjska sol, kruh, pekarski proizvodi} }
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta and Duman\v{c}i\'{c}, Gabrijela and Koceva Komleni\'{c}, Daliborka and Juki\'{c}, Marko}, year = {2010}, pages = {36-39}, keywords = {salt, braed, bakery products}, journal = {Novi pekar}, volume = {55}, issn = {1332-716X}, title = {Bitter taste of salt}, keyword = {salt, braed, bakery products} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font