Pregled bibliografske jedinice broj: 484993
Pakiranje voća i povrća
Pakiranje voća i povrća, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 484993 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pakiranje voća i povrća
(Packaging of fruits and vegetables)
Autori
Zastavniković, Jasmina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
01.10
Godina
2010
Stranica
21
Mentor
Jakobek, Lidija
Ključne riječi
Voće i povrće; Ambalaža; pakiranje voća i povrća
(Fruits and vegetables; Package; Packaging of fruits and vegetables)
Sažetak
Cilj ovog rada je predstaviti različite postupke pakiranja voća i povrća u različite ambalažne materijale. Voće i povrće predstavlja živuće tkivo podložno propadanju čiji je metabolizam aktivan i u razdoblju nakon branja. Pakiranjem voća i povrća nastoji mu se održati svježina i produžiti vrijeme skladištenja. Voće i povrće se može pakirati u ambalažu od polimernih filmova, vrećice, podloške, te u uvjetima modificirane atmosfere.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130471-0451 - Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (Šeruga, Bernarda, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Lidija Jakobek Barron
(mentor)