Pregled bibliografske jedinice broj: 484839
Prilog veterinarsko-sanitarnom pregledu mesa divljači
Prilog veterinarsko-sanitarnom pregledu mesa divljači // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 7 (2004), 1; 49-51 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 484839 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prilog veterinarsko-sanitarnom pregledu mesa divljači
(Contribution to veterinary-sanitary examination of game meat)
Autori
Njari B. ; B. Mioković ; V. Sruk ; T. Perić ; I. Gregurić
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 7
(2004), 1;
49-51
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
veterinarsko-sanitarni pregled; meso divljači
(veterinary-sanitary examination; game meat)
Sažetak
Osim trofeja, mesu divljači pripada posebno mjesto u kulinarstvu.Nutricionističku prednost njihova mesa čine visoko vrijedne bjelančevine i manja količina masti.Zbog osobite važnosti u postupcima gospodarenja divljači nužno je bilo ustrojiti zakonsku legislativu, a osobito onu koja se odnosi na prihvatljivost mesa odstrijeljene ili ipak uzgojene divljači.U radu su prikazani različiti aspekti koji tretiraju problematiku gospodarenja lovištem, a napose onu koja se odnosi na meso odstrijeljene divljači.Uz to, navedeni su prijedlozi kao rezultat promišljanja i iskustva iz postupaka s mesom divljači nakon odstrela, a sve u želji da se unaprijedi legislativa i praksa u našim lovištima.
Izvorni jezik
Hrvatski