Pregled bibliografske jedinice broj: 484267
Ovisnost nekih klaoničkih i tehnoloških osobina mesa o sastavu obroka u tovljenih svinja
Ovisnost nekih klaoničkih i tehnoloških osobina mesa o sastavu obroka u tovljenih svinja // Krmiva, 24 (1982), 2; 30-33 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 484267 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ovisnost nekih klaoničkih i tehnoloških osobina mesa o sastavu obroka u tovljenih svinja
(The dependence of some offal and technological characteristics of the composition of meat meal in fattening pigs)
Autori
Kralik, Gordana ; Krivošić, M. ; Petričević, A. ; Njari, Bela ; Steiner, Z.
Izvornik
Krmiva (0023-4850) 24
(1982), 2;
30-33
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
klaoonička i tehnološka osobina mesa; tovljene svinje
(offal and technological characteristics; fattening pigs)
Sažetak
U radu su prikazani rezultati istraživanja utjecaja različitih sastava obroka na kakvoću polovica u smislu odnosa različitih vrsta tkiva(mesnatost), te fizikalno-kemijska svojstva mesa svinja.Rad ima znanstveni doprinos poznavanja utjecja obroka na kakvoću mesa, te može poslužiti za poboljšanje uzgoja svinja.
Izvorni jezik
Hrvatski