Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 483410

Istraživanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja


Njari, B. , J.Živković , T. Martinčić
Istraživanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja // Hrana i ishrana, 27 (1986), 4; 195-197 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 483410 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja
(The investigation of fatty acid pattern in lipids of pork meat)

Autori
Njari, B. , J.Živković , T. Martinčić

Izvornik
Hrana i ishrana (0018-6872) 27 (1986), 4; 195-197

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
masnokiselinski sastav; lipidi; meso svinja
(fatty acid; lipids; pork meat)

Sažetak
U radu je istraživana količina i struktura lipida s ciljem da se odredi količinski odnos neutralnih lipida i fosfolipida u ukupnim lipidima, te masnokiselinski sastav u odnosu na sadržaj zasićenih i nezasićenih masnih kiselina u neutralnim lipidima i u fosfolipidima u mesu svinja(m.long.dorsi).Iz dobivenih rezultata istraživanja autora proističe da masnokiselinski sastav lipida u mišićju svinja prezentira nezasićenost koja može biti značajna za ocjenu prehrambene vrijednosti i održivosti mesa svinja.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Bela Njari (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Njari, B. , J.Živković , T. Martinčić
Istraživanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja // Hrana i ishrana, 27 (1986), 4; 195-197 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
Njari, B. , J.Živković , T. Martinčić (1986) Istraživanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja. Hrana i ishrana, 27 (4), 195-197.
@article{article, year = {1986}, pages = {195-197}, keywords = {masnokiselinski sastav, lipidi, meso svinja}, journal = {Hrana i ishrana}, volume = {27}, number = {4}, issn = {0018-6872}, title = {Istra\v{z}ivanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja}, keyword = {masnokiselinski sastav, lipidi, meso svinja} }
@article{article, year = {1986}, pages = {195-197}, keywords = {fatty acid, lipids, pork meat}, journal = {Hrana i ishrana}, volume = {27}, number = {4}, issn = {0018-6872}, title = {The investigation of fatty acid pattern in lipids of pork meat}, keyword = {fatty acid, lipids, pork meat} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font