Pregled bibliografske jedinice broj: 483410
Istraživanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja
Istraživanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja // Hrana i ishrana, 27 (1986), 4; 195-197 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 483410 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istraživanje masnokiselinskog sastava lipida u mesu svinja
(The investigation of fatty acid pattern in lipids of pork meat)
Autori
Njari, B. , J.Živković , T. Martinčić
Izvornik
Hrana i ishrana (0018-6872) 27
(1986), 4;
195-197
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
masnokiselinski sastav; lipidi; meso svinja
(fatty acid; lipids; pork meat)
Sažetak
U radu je istraživana količina i struktura lipida s ciljem da se odredi količinski odnos neutralnih lipida i fosfolipida u ukupnim lipidima, te masnokiselinski sastav u odnosu na sadržaj zasićenih i nezasićenih masnih kiselina u neutralnim lipidima i u fosfolipidima u mesu svinja(m.long.dorsi).Iz dobivenih rezultata istraživanja autora proističe da masnokiselinski sastav lipida u mišićju svinja prezentira nezasićenost koja može biti značajna za ocjenu prehrambene vrijednosti i održivosti mesa svinja.
Izvorni jezik
Hrvatski